Beroep onder de loep: Recruiter

13 maart 2019
Beroep onder de loep: Recruiter

Functietitels zijn er in alle soorten en maten. Maar wat houden die beroepen nou eigenlijk écht in? In de rubriek ‘Beroep onder de loep’ gaan we op zoek naar antwoorden. Daarbij zoomen we steeds in op een werkdag van een medewerker van Flexspecialisten. Dit keer: de werkdag van een recruiter.

Wat doet een recruiter nou eigenlijk precies?

Een recruiter is verantwoordelijk voor het werven, selecteren en aantrekken van de juiste kandidaten voor een baan. Daarmee zijn ze dus de schakel tussen werkgevers en werkzoekenden.


Wat maakt iemand tot een goede recruiter?

Goede recruiters voelen perfect aan of een kandidaat bij een functie past. Oók als die kandidaat nauwelijks ervaring heeft of eigenlijk voor een ander beroep heeft geleerd. Bij Flexspecialisten richten we ons op de food en de logistiek. In die sectoren zoeken we voor onze opdrachtgevers voortdurend naar nieuwe krachten: van planners en reachtruckchauffeurs tot en met slagers en magazijnmedewerkers.


De hele dag een beetje googelen dus. Klinkt als een luizenbaantje …

Pardon? Het is een drukke job! Een recruiter voert dagelijks gesprekken met kandidaten, overlegt met opdrachtgevers, analyseert recruitmentcijfers, zet vacatures uit en is voortdurend scherp op nieuwe kansen. Bovendien moet hij snel kunnen schakelen en alle functieprofielen goed kennen.


Dat recruiten is dus echt een vak apart!

Er komt in ieder geval meer bij kijken dan mensen vaak denken. Zo moet een recruiter over de juiste social skills en voldoende inlevingsvermogen beschikken. Bovendien moet hij communicatief zijn, want in dit vak gaat het altijd over mensen. Kandidaten teleurstellen hoort er bijvoorbeeld ook bij.


Wat maakt recruiten zo mooi?

Het maken van een match zorgt voor een blije kandidaat en een tevreden opdrachtgever. Het geeft een heel goed gevoel om daarvoor te kunnen zorgen. Er is geen specifieke opleiding die je klaarstoomt voor dit vak. Maar goede recruiters lijken er wel voor te zijn geboren!


Hebben wij jou enthousiast gemaakt voor het mooie vak van recruiter? Romea wil jou graag als collega, dus bekijk de vacature  of bel ons ( 088 - 594 0111) als je vragen hebt, tot snel!


Direct naar de vacature>Accepteer alle cookies om een hosting aanvraag te kunnen doen. Klik hier om je voorkeuren te wijzigen.

Tags: Werkzoekenden Over Flexspecialisten

15.695 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu