Padifood is een grootproducent van Oosterse maaltijden, wekelijks worden hier honderdduizenden maaltijden bereid. Dit alsmaar groeiende familiebedrijf in Oss is de puur ambachtelijke bereiding in de wok altijd trouw gebleven. Om de gerechten te bereiden wordt dus nog altijd veel met de hand gedaan. Vanuit Flexspecialisten werken hier dagelijks zo’n 90 flexkrachten om de maaltijden in jouw supermarkt te krijgen. We spraken met HR Manager Maria van Kilsdonk over Padifood en de samenwerking met Flexspecialisten.

Restaurantkwaliteit uit de magnetron

Bij Padifood wordt er gewerkt met topkwaliteit ingrediënten, traditionele recepturen en authentieke bereidingswijzen. Ondanks de snelle groei staan de kernwaarden van het familiebedrijf nog steeds overeind, en dit proef je ook terug in de gerechten. Voorheen at Maria geen magnetronmaaltijden, ze was altijd in de veronderstelling dat deze vaak ongezond en bovendien niet lekker waren. Inmiddels is ook zij overtuigd van de kwaliteit van Padifood: “Ik kook zelf geen Nasi meer thuis, maar eet de Nasi magnetronmaaltijd van Padifood. Sterker nog, bij afhaalrestaurants hier in de buurt vind ik de Nasi minder lekker dan de magnetronmaaltijden van Padifood.”

Bij Padifood worden de gerechten heet afgevuld in plastic schalen en vervolgens direct zuurstofarm en onder gas verpakt. Dankzij een slimme terugkoel methode hebben de gerechten van Padifood een houdbaarheidsdatum tot wel drie weken. Daarnaast is het hierdoor ook niet noodzakelijk om allerlei chemische toevoegingen erbij te doen. Zuren doden bacteriën en worden vaak toegevoegd om de gerechten langer houdbaar te maken. Bij Padifood wordt dit niet gedaan, waardoor de authentieke smaak en kwaliteit behouden blijft.

Hierna gaan de verpakkingen nog langs diverse controles. Als alles oke is, dan gaan de verpakkingen naar de labelafdeling. Veel supermarkten verkopen de maaltijden van Padifood onder hun eigen private label. Dit wil zeggen dat de maaltijden verkocht worden als een huismerk van de supermarkt. Het kan dus zo maar eens zijn dat je al eens een maaltijd van Padifood op hebt!

Samenwerking met lokale partners

Padifood werkt het liefst samen met lokale partners. Voor de transport van alle producten werken ze samen met Vice Versa Koel & Vries Transport dat tevens in Oss gevestigd zit. Zij zorgen ervoor dat de maaltijden terecht komen bij de distributiecentra van de supermarkten.

Flexspecialisten en Padifood werken al meer dan 10 jaar samen. Wij leveren een groot deel van alle productiemedewerkers bij Padifood. Voorheen werkten ze hier met diverse uitzendbureaus, wat resulteerde in (te) veel verschillende communicatielijnen en werkwijzen. Maria van Kilsdonk: “Dit was niet goed voor onze werkprocessen binnen Padifood en schepte vaak veel onduidelijkheid voor onze medewerkers.”

Inhouse kantoor

Onlangs is Flexspecialisten hier gestart met een Inhouse constructie, zo hebben we altijd een contactpersoon op locatie. Deze medewerker is dan direct te bereiken voor vragen, die hij/zij dan ook kan behandelen. Onze flexkrachten kunnen hier terecht voor vragen over hun rooster, salaris, ziekteverzuim, woning enzovoort. De Inhouse medewerker is ook het eerste contactpersoon voor Padifood en beheert hier de flexpool. Dit voorkomt een hoop ergernis en geeft Padifood meer ruimte voor het optimaliseren van processen.

International Food Standard

In de voedingsindustrie gelden namelijk strenge richtlijnen op het gebied van hygiëne. Padifood is IFS (International Food Standard) gecertificeerd. Binnen IFS wordt gewerkt met een viertal zogenaamde “knock-out-criteria”. Wanneer er niet wordt voldaan aan een van deze criteria, wordt de leverancier automatisch niet gecertificeerd. Deze criteria zijn:

  • beheersing van kritische beheerspunten;
  • betrokkenheid van het management en medewerkers;
  • traceerbaarheid van producten, grondstoffen en verpakkingsmaterialen;
  • uitvoering van corrigerende maatregelen.

Er ligt dus een grote verantwoordelijkheid bij alle medewerkers om deze richtlijnen op te volgen. Naast het leren van het bereiden en/of verpakken van de maaltijden, kost het veel tijd om medewerkers te trainen en bekend te maken met alle hygiëneregels.

Binden & Boeien

De binding van flexkrachten wordt door Flexspecialisten geborgd door het concept van de vier fundamenten. Deze fundamenten zijn opgebouwd uit; zekerheid, salaris, werk en perspectief. Per fundament zijn er vele variabelen die wij met Padifood vormgeven. Hiermee zorgen we samen voor een minimaal mogelijk verloop in de flexpool.

Nieuwe Kansen Magazine

Je hebt zojuist een artikel gelezen uit het Flexspecialisten: Nieuwe Kansen Magazine. Ben je benieuwd naar het volledige magazine? Klik dan op de afbeelding hieronder!