Inhouse dienstverlening bij Bleckmann Twente: Black Friday door de ogen van Ellen

Ellen Maathuis werkt als Intercedent bij Flexspecialisten. Dit doet zij Inhouse bij logistiek dienstverlener Bleckmann Twente. Maar kun je het echt ‘Inhouse’ noemen als je jouw tijd moet verdelen over maar liefst twaalf locaties in de regio Twente? We gaan in gesprek met Ellen over haar werkweek, de samenwerking met Bleckmann, en natuurlijk Black Friday. Want, hoe pak je zo’n periode van extreme piekdrukte nou aan?

We ontmoeten Ellen op de Bleckmann locatie in Oldenzaal. Dit is 1 van de 12 vestigingen van Bleckmann Twente. Binnen enkele kilometers afstand vind je de overige vestigingen. Ellen werkt als Inhouse Intercedent en houdt zich bezig met alle zaken rondom onze flexmedewerkers bij Bleckmann. Ze verzorgt de planningen voor werk, transport en huisvesting. Daarnaast is ze natuurlijk regelmatig op de werkvloer en staat ze klaar voor de flexmedewerkers als ze eventueel vragen hebben.

Bij Bleckmann werken onze flexmedewerkers voornamelijk als Orderpicker. De logistiek dienstverlener verzorgt het fulfilment proces voor diverse E-Commerce bedrijven. Denk hierbij aan kleding-, lifestyle- en beautymerken. De medewerkers werken bij Bleckmann met een Gladiator-scanner. Dat is een wearable die ze om hun pols dragen, de scanner zit op de wijsvinger. Door met dit apparaat werken, hebben de Orderpickers twee handen vrij en kunnen ze dus efficiënt te werk gaan.

Werkweek

Ellen moet haar tijd verdelen over de 12 vestigingen van Bleckmann Twente. Om goed op de hoogte te blijven van alles wat er speelt, wordt er wekelijks overlegd met de Warehouse Manager en Site Manager van de verschillende locaties. Dit doet Ellen in samenwerking met onze Accountmanager Selena.

Ellen gaat in samenwerking met Flexsupport Matei, die het Inhouse team compleet maakt, de verschillende vestigingen af om onze medewerkers te zien / spreken. Vrijdag is Ellen’s vaste dag op kantoor, dan is ze druk met werk- en vervoersplanning.

Persoonlijke benadering

Ellen: ik hou gewoon echt van het contact met mensen. Als ik aan mensen in mijn omgeving vertel wat voor werk ik doe, schrikken sommige mensen daar wel van. “Jij werkt dus de hele week met Poolse en Roemeense mensen?” Er is helaas zo’n stigma als het om arbeidsmigranten gaat. Ik vind het juist interessant: het opent je ogen voor verschillende culturen, manieren van doen, en hoe mensen over bepaalde dingen denken.

Natuurlijk is het niet altijd positief. Mensen zouden geen mensen zijn als ze niet iets te klagen hebben. Aan mij de taak om ze te helpen en het om te turnen naar iets positiefs. Medewerkers komen naar mij toe als ze vragen of zorgen hebben. Soms zijn het werk gerelateerde vragen, en soms zijn het juist persoonlijke vragen, of over de huisvesting. Ik ben voor de medewerkers hun vertrouwenspersoon en ze kunnen hun verhaal bij mij kwijt.

Onze medewerkers laten hun familie achter en komen naar Nederland voor een betere toekomst. Dat doen zij niet voor niks. In eerste instantie moeten wij ervoor zorgen dat zij hun uren kunnen maken en tevreden aan het werk zijn. Daarnaast moeten we het menselijke aspect nooit uit het oog verliezen en daar zet ik me dan ook dagelijks voor in. Vaak zijn de externe factoren nog wel belangrijker dan het werk.

Gaandeweg heb ik iedereen beter leren kennen en een vertrouwensband met ze opgebouwd. We hebben als Flexspecialisten een stabiele pool aan medewerkers bij Bleckmann. Zit een flexmedewerker ergens mee? Dan neem ik ze even apart. We gaan rustig ergens zitten en dan neem ik echt de tijd om ze te helpen. Ik ben eerlijk en doe geen loze beloftes aan de medewerkers. Ze weten wat ze aan me hebben. Dit zorgt voor vertrouwen en waardering.

Inhouse Dienstverlening Flexspecialisten

Black Friday

De meest hectische periode bij Bleckmann zijn de weken rondom Black Friday. Onze flexpool verdubbelt dan. Dit vergt veel extra planwerk. We moeten tijdig voor meer vervoer en huisvesting zorgen. Dit jaar hebben we intern bij Flexspecialisten een Black Friday Team opgericht. Samen met Bleckmann en de andere uitzendorganisatie is er een goede forecast opgezet. Hierdoor konden we na de zomer al geleidelijk starten met het opbouwen van onze pool.

Dit vraagt in die periode ook een mate van flexibiliteit van onze medewerkers. Normaal werken zij doorgaans gewoon 40 uur in de week. In deze periode zal dit wat minder zijn doordat we de pool rustig aan opbouwen. Het kan zijn dat ze in de periode richting Black Friday slechts de gegarandeerde 30 uur per week werken. Veel medewerkers weten dat en nemen bijvoorbeeld in deze periode een vakantie op. Anderen hebben vrede met de 30 uur die zij kunnen maken, met de wetenschap dat ze in de Black Friday periode flink aan de bak moeten. Door op tijd te beginnen met de voorbereidingen en vooral duidelijk te communiceren met alle betrokken partijen, hebben we alle verwachtingen goed kunnen managen.

Tijdens de Black Friday week hebben we ook ondersteuning gekregen van een Intercedent van een andere Flexspecialisten Inhouse locatie. Dewi werkt op de Inhouse locatie bij Jumbo in Raalte. Zij heeft mij geholpen met de administratieve taken gedurende de Black Friday week. Dat is een fijn staaltje teamwork! Hierdoor kon ik mij volledig focussen op de werk- en vervoersplanning voor onze medewerkers. Het Flexsupport team, bestaande uit Matei en Milena, stond ook klaar voor de medewerkers. Zij hielpen hen bij doktersafspraken en/of vragen over hun woning, salaris, etc. De duidelijke taakverdeling heeft gezorgd voor een goede samenwerking, waardoor we eigenlijk probleemloos door deze periode heen gekomen. Bleckmann was uiteindelijk zeer tevreden met onze bijdrage. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, maar we hebben voornamelijk positieve feedback gekregen. Dat maakt je wel trots en dit zorgt ervoor dat ik met veel plezier terugkijk op Black Friday 2023.

Voordelen Inhouse dienstverlening

  • Procesoptimalisatie
  • Hogere tevredenheid flexmedewerkers
  • Stabiele flexpool
  • Talent behouden en ontwikkelen

Heeft u een personeelsvraagstuk?
Met onze jarenlange ervaring in de flexbranche helpen wij u om dit op te lossen. Laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op. Wij lichten onze (inhouse) dienstverlening graag toe in een persoonlijk gesprek.

Inhouse Dienstverlening Flexspecialisten