Ambassadeur

Henri werkt al ruim tien jaar bij Flexspecialisten. Hij is gestart als Recruiter, maar inmiddels is hij al zo’n vijf jaar hét gezicht van onze Vers afdeling. Naast zijn functie als Account Specialist Vers, is hij ook onderdeel van de Flexspecialisten Ambassadeurs en begeleidt hij jaarlijks diverse Stagiairs. Hij neemt zijn taak als Stagebegeleider serieus, en dat blijkt ook wel uit het aantal oud-Stagiairs dat uiteindelijk bij Flexspecialisten in dienst getreden is. We gaan in gesprek met deze ras optimist en ambassadeur van het eerste uur.

Ambassadeur

De Ambassadeurs zijn een zestal collega’s die onder andere nieuwe collega’s begeleiden tijdens hun eerste drie maanden bij Flexspecialisten. Elke nieuwe collega krijgt een eigen buddy toegewezen uit het Ambassadeurs-team. In dit traject gaat de Flex-Ambassadeur regelmatig in gesprek met de nieuwe collega om zijn/haar ervaringen te bespreken. Nieuwe medewerkers ervaren het als prettig om in deze begin periode een buddy te hebben waar ze altijd op terug kunnen vallen.

Henri vindt het vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat nieuwe collega’s zich fijn voelen binnen Flexspecialisten. “Ik creëer graag een werksfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn en waar vooral veel gelachen mag worden. Werkplezier is één van mijn belangrijkste drijfveren als Ambassadeur.”

Flex-DNA

Als ambassadeur moet je wel over het Flex-DNA beschikken. Maar wat houdt dat precies in? Volgens Henri is een echte Flexspecialist iemand die: sociaal is, ondernemend, creatief en altijd kansen ziet. “Je hebt bij Flexspecialisten de mogelijkheid om aan de slag te gaan met je eigen ideeën. Zie je ergens kansen? Dan krijg je ook de vrijheid om deze te ontdekken! Je moet dus ook wel over een gezonde dosis lef beschikken.”

Het hele jaar door stagebegeleider

Op onze Vers afdeling begeleidt Henri bijna het hele jaar rond Stagiairs. Voor elke stageperiode hebben we vaak wel een vijftal kandidaten voor die ene plek bij Henri. Dit komt door onze goede band en jarenlange samenwerking met het Koning Willem 1 College en de opleiding Junior Accountmanager in het bijzonder. Zo goed als alle Stagiairs op onze Vers afdeling komen van die opleiding.

Door mond-tot-mond reclame horen de studenten van deze opleiding hoe tof ze hun stageperiode bij Henri vonden. Dit zorgt voor een constante nieuwe aanwas van stagiairs. Hoe dit komt? “Als Stagiair op onze afdeling wordt je behandeld als volwaardige medewerker en lever je dus een belangrijke bijdrage in ons team. Je krijgt veel verantwoordelijkheden, maar zult nooit de verantwoordelijkheid moeten dragen.” Dit zorgt voor een leerzame ervaring, onze Stagiairs krijgen de mogelijkheid om te ontdekken en om soms, plat gezegd, op hun bek te gaan. Veel van deze studenten doen een voltijd studie en hebben weinig tot geen praktijkervaring. Vaak bloeien ze helemaal op en krijgen ze energie door echt aan de slag te gaan in de praktijk. De meeste Stagiairs willen ook graag weer terugkomen voor een volgende stageperiode. Als dit mogelijk is, dan staan wij zeker voor open.

Van stagiair naar collega

Siebe is Henri’s directe collega op de Vers afdeling. Ook hij heeft stage gelopen bij Henri. Nadat Siebe zijn diploma gehaald had, is hij eerst ergens anders aan de slag gegaan. Toen hij na een aantal jaar op zoek ging naar een nieuwe uitdaging, stuitte hij op de vacature bij Flexspecialisten. Inmiddels vormt hij samen met Henri al bijna twee jaar weer het Vers-team.

Naast Siebe hebben we meerdere Oud-Stagiairs die uiteindelijk bij ons aan de slag gegaan zijn. Tim liep stage op onze Administratie en werkt nu bij onze huisvestingspartner Factram. Fabienne bewandelde de tegenovergestelde richting. Zij heeft haar afstudeerstage bij Factram voltooid en werkt nu bij Flexspecialisten als Accountmanager.

“In de huidige markt is het gewoon lastig (en kostbaar) om goede mensen te werven. Wij nemen onze Stagiairs serieus en zien het meer als een soort opleidingscentrum. Doordat ze al hebben kunnen ervaren hoe het er bij ons aan toegaat weten we wat we van elkaar kunnen verwachten. Uiteindelijk is er geen betere manier om jonge mensen aan te trekken.”