Deze week in De Week Van…… de afdeling Sales! Om een beeld te krijgen van een werkdag bij de afdeling Sales, hebben wij hen geïnterviewd over de werkzaamheden, welke onder andere bestaan uit: prospects bezoeken en Flexspecialisten onder de aandacht brengen bij diverse netwerkbijeenkomsten. Het is een dynamische afdeling met afwisselende taken en meerdere verantwoordelijkheden. Lees snel verder!

Hoe start jij je dag?

Op de afdeling Sales starten wij de dag met een gezamenlijk kop koffie. Tijdens het kop koffie wordt besproken hoe het met iedereen gaat en of iemand nog iets heeft meegemaakt.

Op maandag beginnen wij met het Sales overleg. In het Sales overleg wordt besproken welke afspraken op de planning staan en wat de overige lopende zaken zijn. Hierdoor weet iedereen van elkaar wat er speelt en kunnen we elkaar eventueel ondersteunen.

En werk je veel samen met andere afdelingen?

De afdeling Sales schakelt met veel verschillende afdelingen binnen Flexspecialisten. De afdeling Sales schakelt met Operations, Accountbeheer, Backoffice, Marketing en Recruitment. 

Hoe ziet de samenwerking eruit?

Als afdeling Sales zijn wij verantwoordelijk voor het genereren van nieuwe klanten en het uitbreiden bij bestaande klanten. Vanuit Sales gaan wij op kennismakingsafspraak bij een prospect.

Samenwerking met de afdeling Operations

Naar aanleiding van een kennismakingsafspraak versturen wij, indien het een passend bedrijf is, een voorstel. Om te bepalen of het een passend bedrijf is, schakelt onze Sales Manager met de Operations Manager om er zeker van te zijn dat wij ook daadwerkelijk aan de vraag van de potentiële klant kunnen voldoen. Wanneer wij groen licht krijgen, versturen wij het voorstel en behouden wij het contact totdat het contract is getekend.

Wanneer de potentiële klant het contract/ de opdrachtbevestiging heeft getekend. Dragen wij de klant over aan Accountbeheer. Zij onderhouden het contact met bestaande klanten en gaan ook wekelijks op klantbezoek. De afdeling Sales onderhoud ook nog steeds deels het contact met de klant, maar dan voornamelijk over de tariefafspraken en contractuele afspraken.

Samenwerking met de afdeling Recruitment

Wanneer de klant vacatures heeft die ook uitgezet kunnen worden in Nederland schakelen wij als afdeling Sales met de afdeling Recruitment. Wij geven hen alle de nodige informatie en zij gaan voor ons opzoek naar de meeste geschikte kandidaat voor de openstaande vacatures. Ook schakelen wij dan weer met de klant om de potentiële kandidaat voor te stellen.

Samenwerking met de afdeling Marketing

Tenslotte schakelen wij met de afdeling Marketing. Samen versturen wij mailingen naar prospects en/of klanten. Ook schakelen wij met Marketing voor het de mooiste lay-out van alle documenten waaronder presentaties en offertes.

Je vertelt dat elke dag anders is, hoe bedoel je dat?

Flexspecialisten is gespecialiseerd in de food, logistiek en productie sectoren. De meeste prospects die wij bezoeken voor een kennismakingsafspraak geven ons ook een rondleiding door bijvoorbeeld de productieomgeving of door het distributiecentrum. Hierdoor krijg je een beter beeld van de werkzaamheden waarvoor zij uitzendkrachten zoeken.

Ook houdt Sales ‘’netwerken’’ in. Vanuit de afdeling Sales bezoeken wij netwerkborrels en beurzen.

De ene dag zit je op kantoor in Oss, de andere dag ben je onderweg naar bijvoorbeeld Amsterdam om een prospect te bezoeken en weer een andere dag sta je op een netwerkborrel Flexspecialisten onder de aandacht te brengen en je netwerk uit te breiden.

Werken in de Sales is ontzettend divers!