Naast de Sales afdeling hebben wij ook een Vers afdeling. Onze accountspecialisten Henri en Sil brengen vraag en aanbod bij elkaar. Dat wil zeggen dat zij bemiddelen tussen de slagers en versspecialisten en de opdrachtgevers. In deze werkblog vertellen onze accountspecialisten Henri en Sil wat zij wekelijks doen.

Maandag:
Maandag beginnen we met een lekkere kop koffie en wordt het weekend kort besproken. Dan wordt er gestart met het bijwerken van de mail en controleren we of er geen bijzonderheden zijn. Daarna bepalen wij de prioriteiten van de week en gaan we daar meteen mee aan de slag!   

Een van de belangrijkste taken is ervoor te zorgen dat al onze vacatures goed uitstaan op verschillende websites. Een wekelijks terugkerende taak is om alle vacatures opnieuw uit te zetten op indeed. Wij analyseren de vacatures op basis van kliks, reacties en vacaturebudget. Daarnaast maken wij aanpassingen voor onze nieuwe vacatures.

Aan het einde van de dag hebben wij ons wekelijks overleg, daarin bespreken wij de resultaten van vorige week en de doelen voor de aankomende weken.

Dinsdag:
Sil begint met het verwerken van de uren, Henri heeft een kennismakingsgesprek met een sollicitant. Het gesprek is positief, vervolgens belt hij een referentie en als ook deze positief is, wordt de kandidaat voorgesteld aan de klant.
Binnen enkele uren krijgen we bericht vanuit de klant, dat de kandidaat wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op woensdag.

Na de urenverwerking gaat Sil op zoek naar geschikte kandidaten voor de openstaande vacatures. Uit deze zoektocht komen ongeveer 30 geschikte cv’s naar voren, welke wij persoonlijk benaderen.

Woensdag:
Alweer het midden van de week: de dag begint met het inplannen van kennismakingsgesprekken van kandidaten en het voorstellen van kandidaten aan klanten. Het kan voorkomen dat er spoedaanvragen komen op de versafdeling. Vandaag heeft Sil 2 spoedaanvragen om ziekten op te vangen bij klanten.

Henri is samen met de Sales Manger naar een klant voor een kennismakingsgesprek, daar bespreken we wat we voor elkaar kunnen betekenen. Het was een positief gesprek en we mogen een offerte maken voor de inzet van slagers en productiekrachten.  

Donderdag:
Donderdagochtend start met een positief bericht. De kandidaat die afgelopen woensdag een sollicitatiegesprek heeft gehad bij de klant mogen we een contractvoorstel doen.

Samen met een HR-Adviseur gaat Henri een re-integratiegesprek aan met een langdurig zieke medewerker. In het gesprek proberen we de juiste voorwaarden te creëren zodat deze medewerker onze steun voelt en weer spoedig aan het werk kan gaan.

Sil heeft een voortgangsgesprek bij een klant om de eerst drie maanden van een medewerker te evalueren. Hier bespreken we wat er goed gaat en wat er eventueel beter kan.

Aan het einde van de middag vertrekken Henri, Eline en Joyce richting Breda voor een netwerk borrel van Regio-business in de Avenue. Het was een gezellige avond waar we onder het genot van een hapje en drankje ‘Coronaproof’ ons netwerk vergroten met nieuwe bedrijven. 

Vrijdag:
Vrijdagochtend wordt de planning van de aankomende week afgerond. We plannen kennismakingsgesprekken met geschikte kandidaten, zodat we aankomende week meteen aan de slag kunnen.

In de avond staat een wedstrijd van Top Oss – FC Den Bosch op de planning. Flexspecialisten heeft een businessunit waar wij relaties graag uitnodigen voor een ontspannen en gezellige avond!

Afwisseling in het contact tussen collega’s, kandidaten en klanten, dat maakt onze functie binnen Flexspecialisten toch wel een van de allerleukste!