Maak kennis met Jelle van Schaijk! Sinds begin april is hij ons Recruitment-team bij Flexspecialisten komen versterken. We gaan met hem in gesprek over zijn visie op een positieve candidate experience, zijn werkwijze en drijfveren als Recruiter.

Even kort voorstellen…
Hey, ik ben Jelle van Schaijk en ik woon in Oss. Voordat ik bij Flexspecialisten aan de slag gegaan ben, was ik werkzaam als Recruitment Consultant bij Pro Contact in Den Bosch. Zo heb ik dus al de nodige ervaring in het Recruitment vak opgedaan.

Wat zijn jouw drijfveren in je baan als Recruiter?
Ik vind positieve invloed hebben op kandidaten erg leuk, maar ook belangrijk. Natuurlijk vinden er ook afwijzingen plaats. Dan probeer ik de kandidaat van handige tips te voorzien voor zijn/haar volgende sollicitatie en het in ieder geval leuk en positief te houden. Het sociale aspect van het vak is voor mij ook heel belangrijk. Zo ben ik erachter gekomen dat ik door het continue bellen van kandidaten socialer geworden ben en veel aandachtiger luister naar iemand zijn verhaal.  

Welke kansen zie je voor Flexspecialisten als organisatie?
Flexspecialisten is een organisatie waar ambitieuze werknemers zichzelf kunnen ontplooien maar ook zichzelf kunnen bewijzen in hun vakgebied. Daarmee denk ik dat we dat bij Flexspecialisten alleen duidelijk in kaart hoeven te brengen om te laten zien hoe ambitieus we als bedrijf echt zijn.

Wat is jouw persoonlijke doelstelling?
De doelstelling als Recruiter is vrij logisch; zorgen dat ik een goede match vind voor de openstaande vacatures. Daarin kijk ik verder dan alleen competenties. Ik vind het ook belangrijk om de ambities en persoonlijkheid van de kandidaat goed in kaart te brengen om zo tot de ideale match te komen. Het is mijn persoonlijke doelstelling om ervoor te zorgen dat iedere kandidaat bij Flexspecialisten deze ‘above and beyond’ experience krijgt.

Wat is jouw visie op het creëren van zo’n positieve candidate experience?
Er zijn meerdere belangrijke punten die hieraan bijdragen, de belangrijkste vind ik:

  1. Een snelle opvolging, dit laat de kandidaten namelijk zien dat we écht geïnteresseerd zijn;
  2. Aandachtig luisteren naar het verhaal van de kandidaat, zo kan ik goed vaststellen of hij/zij echt bij de functie en onze bedrijfscultuur past.
  3. Feedback uitvragen van je kandidaten, en je kandidaten van feedback voorzien. Dit helpt mij, en de kandidaat bij zijn/haar volgende sollicitatie.

Welke tips zou je geven aan kandidaten die solliciteren bij Flexspecialisten?
Wees gewoon jezelf. Enkel wenselijke antwoorden geven heeft zin, geef eerlijke antwoorden. Heb je misschien ergens nog niet zoveel ervaring mee, maar ben je wel leergierig? Wees daar dan gewoon eerlijk over. Alleen zo kunnen we van beide kanten beoordelen of we een goede match voor elkaar zijn. Kan het dan zijn dat de functie waarop je gesolliciteerd hebt niet helemaal bij jou past, geen probleem. Dan zoeken we gewoon samen verder.

Werken bij Flexspecialisten

Wil jij graag werken bij een toonaangevende organisatie in de uitzendbranche? Bekijk dan onze openstaande vacatures, je vindt ze hier: VACATURES. Hopelijk spreken wij elkaar snel in een kennismakingsgesprek!