Flexspecialisten moet de komende jaren groter én klantgerichter worden. Algemeen directeur Tom Sijpestijn en operationeel directeur Gerben Ballast steken hun ambities duidelijk niet onder stoelen of banken. Tegelijkertijd weten ze waar hun kracht ligt: “Flexibiliteit blijft ons grootste wapen.”

Uitgesproken doelen dus. En Tom en Gerben weten al hoe ze die willen bereiken. “Flexspecialisten moet hét alternatief zijn voor bedrijven die het grootste deel van hun personeelsvraag laten invullen door de marktleiders”, aldus Tom. “Maar dan moeten die bedrijven wel weten wat we te bieden hebben. Daarom benaderen we ze actief. Ook als ze nog geen klant van Flexspecialisten zijn.”

Gerben knikt: “Voor veel opdrachtgevers leveren we momenteel ongeveer zeventig procent van hun personeel. Dat aandeel moet de komende jaren groeien. Juist omdat we zo flexibel zijn, kunnen we dat ook waarmaken. De lijntjes zijn kort en we kunnen razendsnel schakelen: dat is onze kracht.”

Partnerships
Flexspecialisten helpt klanten aan veel meer dan ‘handjes’. Gerben: “We hebben partnerships met onze klanten. Dat betekent dat we medewerkers zo optimaal mogelijk inzetten en veel toegevoegde waarde bieden in de ‘uren’ die we verkopen. Daarbij zijn bijvoorbeeld ook grondige analyses van de productiviteit en de kwaliteit van onze medewerkers inbegrepen. Kortom: maatwerk pur sang.”

We moeten vaker op ‘de stoel’ van onze opdrachtgevers gaan zitten.

We moeten vaker op ‘de stoel’ van onze opdrachtgevers gaan zitten.

Tom ziet volop kansen om onze dienstverlening naar een nóg hoger niveau te tillen. “Dan denk ik bijvoorbeeld aan ons accountmanagement”, aldus de algemeen directeur. “Ik vind dat we veel vaker op ‘de stoel’ van onze opdrachtgevers moeten gaan zitten. Denken als een ondernemer dus. Dan kun je iemands personeelsbehoefte namelijk al inschatten en oplossen, vóórdat hij of zij bij ons aanklopt.”

Maatwerk
Meer service, meer ondernemerschap en meer aandacht dus. Ofwel: meer maatwerk. “Generalisten verliezen terrein”, aldus Gerben. “Dat is voor Flexspecialisten niets nieuws. Daarom richten we ons al jaren volledig op bedrijven in de E-commerce, Logistiek en Food. In die sectoren voelen we ons thuis, en kunnen we klanten het beste van het beste bieden. Qua personeel uiteraard, maar ook als je kijkt naar huisvesting, vervoer en verloning. Onze complete organisatiestructuur is erop ingericht, inclusief de accountmanagers en de backoffice.”

We blijven ons volop bewegen in Oost-Europese landen.

We blijven ons volop bewegen in Oost-Europese landen.

Oostwaarts
Tom en Gerben houden vast aan hun visie. Maar die is niet vastgeroest in patronen. “Met Workforce Recruitment hebben we een stevige voet aan de grond in Polen”, aldus Tom. “Maar uiteraard kijken we ook verder. Binnenkort openen we een tweede recruitmentoffice in Roemenië. En mogelijk zijn flexmedewerkers uit Oekraïne interessant. Zolang de Nederlandse economie groeit, neemt het enorme personeelstekort eerder toe dan af. We hebben de hulp van flexmedewerkers uit Oost-Europa dus keihard nodig. Daarnaast blijven we samenwerken met recruitmentbureaus in Estland, Letland en Litouwen.”

Wind in de zeilen
Tom en Gerben zien de toekomst van Flexspecialisten met veel vertrouwen en optimisme tegemoet. “Ik vergelijk onze organisatie vaak met een zeilschip”, aldus Tom. “We varen op de wind en kunnen snel van richting veranderen. Het is prima als we een paar voet langer worden, zolang we maar niet zo log en onbestuurbaar worden als een olietanker. Want flexibiliteit blijft ons grootste wapen.”