Bij de vraag of we adhoc een oplossing konden regelen voor onverwacht verzuim, heeft zowel de opdrachtgever als het accountteam van Flexspecialisten regelmatig voor een uitdaging gezorgd. Met de huidige situatie op de arbeidsmarkt, de komst van de WAB en de schaarste aan logistiek en productiepersoneel moesten we wel terug naar de tekentafel. Samen sparren en snel schakelen leverde het concrete plan op om onze klanten te allen tijde te kunnen voorzien van flexibele krachten: we starten een SUPER Flexpool.

De realisatie was ‘eenvoudig’. Terug naar de basis. We hebben de behoefte van de opdrachtgever in kaart gebracht en het bestaande netwerk aangesproken, zodat we een pool konden formeren. Binnen ons bestaande netwerk aan flexkrachten hebben we een selectie gemaakt van zeer gemotiveerde flexkrachten die er voor kiezen om niet structureel bij dezelfde klant tewerkgesteld te worden. We garanderen minimaal 36 uur per week tegen een boven gemiddeld loon. De SUPER-flexpool medewerker spreekt Engels en beschikt over een rijbewijs en eigen vervoer, zodat hij/ zij zelfstandig en snel bij de klant kan komen. De super-flexpool medewerker wordt onder andere ingezet ter vervanging van kort verzuim of bij de opstart van teams bij nieuwe opdrachtgevers.

Door deze oplossing blijft Flexspecialisten ook echt flexibel.

Inmiddels draait de pilot een paar weken en de eerste reacties vanuit de SUPER flexpool zijn zeer positief. “Mijn verwachting was dat ik iedere dag op een andere locatie zou zijn, maar dat is nog niet het geval. Omdat mijn baan geen moeilijke werkzaamheden betreft, kan ik gemakkelijk schakelen en de taalbarrière speelt niet. De urengarantie is voor mij ook een erg prettige bijkomstigheid, net als het hogere uurloon, trouwens. Ik ben erg blij met mijn nieuwe positie binnen Flexspecialisten”.

Bent u op zoek naar flexibele krachten, neem dan contact op met uw accountmanager van Flexspecialisten of bel Joyce Swinkels 088 – 594 0132 voor meer informatie over onze dienstverlening.