Iedereen is waarschijnlijk wel bekend met de Jumbo, één van de grootste supermarktketens van Nederland. Maar wist je ook dat alle diepvriesproducten van Jumbo opgeslagen zijn in een distributiecentrum in Raalte? Elke dag wordt hier hard gewerkt om alle Jumbo Supermarkten in Nederland te bevoorraden. We spraken met Marc Bultje, Afdelingsmanager Logistiek in Raalte, over de jarenlange samenwerking met Flexspecialisten, ons Inhouse kantoor en het bieden van toekomstperspectief aan onze flexkrachten.

Marc:“Bij ons Diepvries DC in Raalte werken wij al jaren met uitzendorganisaties, waarbij onze voorkeur uitgaat naar een duurzame langdurige samenwerking. Flexspecialisten is nu al een aantal jaren de uitzendorganisatie die ons in staat stelt om te voldoen aan de vraag vanuit de keten. Inspelen op volumewisselingen door bijvoorbeeld weersomstandigheden vraagt flexibiliteit van de organisatie en haar medewerkers. Flexspecialisten denkt met ons mee en laat goed zien hierop te kunnen anticiperen. In een arbeidsmarkt die onder druk staat is dat een knappe prestatie.”

Inhouse kantoor

Door te werken met een Inhouse constructie zijn de lijnen kort en overzichtelijk. Flexkrachten kunnen zes dagen per week terecht bij het Inhouse kantoor met eventuele vragen. Dit zorgt voor een betere binding met de medewerkers, wat uiteindelijk zorgt voor een lagere uitstroom.

Door de vaste dagelijkse contactmomenten tussen Jumbo en Flexspecialisten worden beide partijen niet verrast door onzekerheden die het werk in de weg kunnen staan. De Jobcoaches vanuit Flexspecialisten zijn elke dag op de werkvloer te vinden om de medewerkers te ondersteunen. Zijn er vanuit Jumbo zaken waar tegenaan gelopen wordt? Dan pakken de Jobcoaches dit direct op en zorgen zij voor een stabiel en vloeiend werkproces.

Toekomstperspectief voor flexkrachten

Marc: “Binnen Jumbo staan we voor gelijke kansen en zijn wij ons zeer bewust wat het belang is van een flexibele schil. De flexkrachten van Flexspecialisten hebben perspectief op het volgen van een training of opleiding. Dit biedt ze uitzicht op een andere functie binnen het DC. Voor Raalte geldt dat ze de mogelijkheid hebben om van Orderpicker door te groeien naar een functie als TWI-trainer, Jobcoach of Reachtruckchauffeur. Wanneer wij erg tevreden zijn over een medewerker, dan kunnen ze vast bij Jumbo in dienst komen. Hierdoor bieden wij de mensen meer zekerheid.”

Dynamische werkomgeving

Voorheen was Marc werkzaam bij het Jumbo distributiecentrum in Beilen, inmiddels werkt hij alweer enkele maanden bij het Diepvries DC in Raalte. Hier wordt gewerkt in een gekoelde omgeving, waar het -18 graden is. Ondanks het temperatuurverschil op de werkvloer, ziet hij veel overeenkomsten met het DC in Beilen.

Marc: “Op beide locaties wordt er gewerkt vanuit dezelfde filosofie, de klant staat centraal. Is er een up-swing van volume? Dan staat iedereen klaar om een stapje extra te zetten. De dynamiek binnen Jumbo is voelbaar en dat geeft energie! Dit Diepvries DC in Raalte heeft een landelijke dekking en heeft dus een hele belangrijke functie in onze keten. Alle diepvriesproducten worden hier verzameld en vervolgens gedistribueerd door heel Nederland. Het feit dat de werkomstandigheden hier anders zijn dan in een regionaal DC maakt de mensen trots.”

Nieuwe Kansen Magazine