In de huidige arbeidsmarkt is de samenwerking met opdrachtgevers van groot belang. Flexspecialisten fungeert hierin als sparringpartner en kijkt naar kansen in plaats van naar beperkingen. Wij leveren maatwerkoplossingen waarmee we vraag en aanbod bij elkaar brengen. Hierbij kan gedacht worden aan inzet van voormannen om de taalbarrière op te heffen, het opleiden en doorstromen van flexkrachten, advies op het gebied van (extra) verloning, waardering en begeleiding van flexkrachten, maar ook het werken met een korte en lange termijn forecast. Met als doel het beste resultaat voor de klant, onze flexkrachten en Flexspecialisten!

Recruitmentproces

Flexspecialisten verzorgt het gehele recruitmentproces van arbeidsmigranten. Dit start bij onze 4 kantoren in Polen en ons kantoor in Roemenië. Onze flexkrachten solliciteren daadwerkelijk op de vacature in Polen of Roemenië, zodat we hen ter plekke goed kunnen informeren over de functie en huisvesting. Hierdoor weten de flexkrachten precies waar ze aan toe zijn wanneer ze besluiten om naar Nederland te komen. Wekelijks rijden er vanuit Polen en Roemenië bussen naar ons hoofdkantoor in Oss.

Huisvesting

In Nederland brengen wij onze flexkrachten onder in SNF-gecertificeerde woningen. Hiervoor werken wij samen met een vaste partner en kunnen we snel schakelen. Bij elke huisvesting van Flexspecialisten werken wij met huismeesters.  Zij dragen zorg voor een schone en veilige woonomgeving. Ook zorgen zij ervoor dat iedereen ’s ochtends en/of ’s avonds naar het werk toe gaat en helpen zij flexkrachten waar nodig.

Vervoer

Flexspecialisten heeft een ruim wagenpark waaronder auto’s, bussen en flexfietsen, waarmee we dagelijks woon-werk vervoer verzorgen voor de flexkrachten die woonachtig zijn in door ons gefaciliteerde huisvestingen. Wij werken met vaste chauffeurs. Deze flexkrachten zorgen er dagelijks voor dat ze samen met hun collega’s op tijd en veilig op het werk verschijnen.

Binden en boeien

In een arbeidsmarkt waarin goede flexkrachten almaar schaarser worden, wil je de mensen die je binnen hebt in ieder geval ook zo lang mogelijk behouden. Dit doen wij in eerste instantie door middel van baanzekerheid en gegarandeerde contracturen. Daarnaast bieden wij onze flexkrachten toekomstperspectief. Dit kan ontwikkeling zijn in hun huidige baan of de mogelijkheid om door te groeien naar een andere functie. Het aanbieden van trainingen en/of opleidingen is hierin een belangrijk onderdeel. Denk hierbij aan taalopleidingen, het behalen van een hef- of reachtruck certificaat, of een opleiding tot Food Specialist.

Flexsupport

Begeleiding is altijd belangrijk, maar zeker in een tijd van schaarste is uitstroom van medewerkers niet wenselijk. Flexspecialisten zet Flexsupport medewerkers in die door heel Nederland werkzaam zijn. Deze medewerkers spreken de moedertaal van onze flexkrachten. Het voordeel hiervan is dat we snel en helder kunnen communiceren, wat erg prettig is voor alle partijen. Vanaf het begin dat onze flexkrachten bij een opdrachtgever aan de slag gaan, worden zij intensief begeleid door de Flexsupport medewerkers en de Meewerkend voorman / -vrouw van Flexspecialisten. Hierdoor werken de flexkrachten snel op het gewenste niveau. De meewerkend voorman / -vrouw kan de flexkrachten blijven monitoren, waardoor de productiviteit hoog blijft en eventuele knelpunten snel worden gesignaleerd.

Onze flexkrachten worden ook buiten werktijd begeleid door de Flexsupport medewerkers. Voor hen is alles in Nederland nieuw, dus duidelijke communicatie is hierbij van groot belang.

Zo krijgen onze flexkrachten onder andere hulp bij:

  • Aanvragen van een BSN-nummer
  • Openen van een bankrekening
  • Dokter- en ziekenhuisbezoek
  • Pensioenregeling

Ook krijgen ze vanuit Flexspecialisten een zorgverzekering aangeboden.

Meewerkend voormannen en -vrouwen

Als Engels de voertaal is bij de klant, dan zet Flexspecialisten voormannen en voorvrouwen in. Dit houdt in dat één flexkracht de Engelse taal goed beheerst en als aanspreekpunt dient voor de andere flexkrachten met minder of geen talenkennis in zijn of haar team. Door het werken met deze teams zullen de instroomaantallen verhogen.

Nieuwe Kansen Magazine

Je hebt zojuist een artikel gelezen uit het Flexspecialisten: Nieuwe Kansen Magazine. Ben je benieuwd naar het volledige magazine? Klik dan op de afbeelding hieronder!