We leven in een onzekere tijd, door de hoge inflatie is onze koopkracht sterk verminderd. De consument kiest voor zekerheid en houdt de hand op de knip. Dit zorgt voor nieuwe uitdagingen. Waar we voorheen een accurate forecast konden maken met onze klanten, is dat nu lastiger in te schatten. Volgens cijfers van de ABU daalde de omzet in de uitzendbranche in januari met 8% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Is het dan allemaal negatief? Nee! Bij Flexspecialisten zien we juist een positieve trend ten opzichte van vorig jaar. Dit zorgt ervoor dat we met vertrouwen vooruitkijken. Hoe én waarom? Dat lees je in dit artikel uit ons nieuwe magazine.

Betere instroom, langere verblijfsduur

Als uitzendorganisatie willen we graag geschikte arbeidsmigranten leveren, maar het aanbod van geschikte kandidaten kon de vraag niet bijbenen in 2022. Wij zien hier sinds het begin van het nieuwe jaar een verschuiving. De hoge inflatie is goed voelbaar in Polen en Roemenië. Waar het vorig jaar lastig was om aan uitzendkrachten te komen, merken wij nu juist dat de stroom arbeidsmigranten naar Nederland weer groter wordt. Dit zorgt ervoor dat er meer flexkrachten van een hoger niveau beschikbaar zijn. De hoge inflatie in Oost-Europa zorgt er ook voor dat de gemiddelde verblijfsduur van onze mensen langer wordt.

Heet hangijzer

De stijgende kosten voor onder andere huisvesting en transport blijven wel een heet hangijzer. Goede communicatie met alle betrokken partijen is hierbij van groot belang.

Flexkrachten

Wij werken samen met een vaste partner voor onze huisvesting, waarmee we duidelijke afspraken hebben gemaakt. Deze partner zorgt voor SNF-gecertificeerde woningen, zodat we onze flexkrachten een fijn onderkomen kunnen bieden. De arbeidsmigranten worden vooraf goed geïnformeerd over de woningen waar zij terecht komen. Zo ontvangen zij een handige factsheet van de huisvesting waarin zij gaan wonen. In de facsheet vinden zij informatie over de woning en de omgeving waar zij gaan wonen.

Klantcontact

Doordat de kosten voor huisvesting, energie en transport ook sterk fluctueren is het belangrijk om een goede forecast te maken. Het is daarom noodzakelijk om snel te kunnen schakelen. Dit ondervangen wij door de lijnen kort te houden en meer contactmomenten met onze klanten in te plannen. Zo kunnen we tijdig inspelen op veranderingen en komt er niemand voor nare verrassingen te staan.

Ons advies

Wij voorzien een drukkere periode in het voorjaar en de aanloop naar de zomer. Op dit moment hebben wij kwalitatief goede uitzendkrachten en huisvesting beschikbaar.

Start op tijd met de instroom van nieuwe krachten zodat jouw capaciteit kwalitatief op orde is. Flexspecialisten denkt graag met je mee. Joyce, Bregt en Birgit staan jou graag te woord!