Bij Flexspecialisten zijn we altijd op zoek naar jong talent. Regelmatig bieden wij stageplaatsen aan op ons hoofdkantoor in Oss. We vinden het belangrijk dat we echt iets bijdragen aan de ontwikkeling van studenten en bieden hen dan ook een stageplaats aan met veel verantwoordelijkheden. In deze blog vertelt onze stagiair Bob over zijn ervaring binnen ons bedrijf.

Hey, ik ben Bob van der Veeken, 19 jaar en ik woon in Geffen. Ik voetbal in het tweede elftal van de lokale voetbalclub: Nooit Gedacht. In mijn vrije tijd ga ik graag met mijn vrienden ergens een pilsje drinken. Om deze reden ben ik regelmatig te vinden bij ’t Boetje of ’t Haasje in Geffen.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure bij Flexspecialisten?

De sollicitatie procedure verliep in een rap tempo. Ik had in het begin van de week contact met Flexspecialisten opgenomen en mocht diezelfde week op donderdag al op gesprek komen. Het gesprek verliep goed. De week erna op de maandag ging de telefoon, Flexspecialisten belde mij op, en ja hoor! Ik mocht stage gaan lopen bij Flexspecialisten!

Hoe ben je eigenlijk bij Flexspecialisten terecht gekomen?

In het verleden had al eens contact gehad met Flexspecialisten, omdat ik op zoek was naar een vakantiebaan. Degene die mij heeft geholpen om een vakantiebaan te vinden merkte op in mijn cv dat ik een relevante opleiding volgde voor een stage bij Flexspecialisten. Al snel hadden we een afspraak gemaakt: als ik tijdens mijn vakantiebaan alle werkzaamheden keurig verricht en doe wat ik moet doen, biedt Flexspecialisten mij een stageplaats aan. Ik had een vakantiebaan en een stageplaats aangeboden gekregen. “2 vliegen in 1 klap!”

Wat voor opleiding volg je momenteel en op welke afdeling loop je stage?

De opleiding die ik volg is (Junior) Accountmanager, deze volg ik op het Koning Willem 1 college in Oss. Ik zit momenteel in mijn tweede jaar. Ik loop stage op de afdeling Accountbeheer Vers.

Wat zijn jouw taken binnen de afdeling?

De taken die ik moet verrichten zijn het searchen naar nieuwe kandidaten voor onze openstaande vacatures. Ook neem ik contact op met deze kandidaten via de mail en telefonisch. Eigenlijk het hele proces van kandidaat, naar het vervullen van een van onze vacatures. Daarnaast assisteer ik met het contact onderhouden met opdrachtgevers en onze uitzendkrachten.

Wat maakt het zo leuk om hier stage te lopen?

Wat het zo leuk maakt om stage te lopen bij Flexspecialisten voor mij als persoon zijnde is de werksfeer die er hang of beter gezegd de sfeer in het bedrijf over het algemeen. Je kunt namelijk met je collega’s over alles praten en iedereen op de werkvloer mag elkaar. Hoe ik het verwoord: “gezelligheid met mate”. Een praatje maken met een van je collega’s is prima, zolang jij je werkzaamheden uiteindelijk maar goed uitvoert en het op tijd af hebt.

Aan welke leerdoelen werk je tijdens deze stageperiode?

Een van de leerdoelen waar ik mee bezig ben is het beter weten wanneer ik ABN moet spreken en wanneer ik Geffens kan praten. Dit is voor mij soms lastig omdat het Geffens dialect er met de paplepel ingegoten is. De concrete doelstelling is: Beter kunnen schakelen tussen dialect en Algemeen Beschaafd Nederlands.

Een ander leerdoel voor mij is dat ik eerst moet denken en dan pas moet doen. Dit is niet alleen een leerdoel dat mij kan helpen in mijn werk, maar ook in het algemeen. Omdat ik zo meer rust hoop te creëren in mijn hoofd. Dit doel pas ik niet alleen tijdens deze stageperiode toe. Hier ben ik al langer mee bezig en ik ben goed op weg.

Je krijgt hier veel verantwoordelijkheden als stagiair, hoe is dat?

Het is de beste manier om dingen te leren vind ik. Door veel verantwoordelijkheden te krijgen ben je automatisch ook gemotiveerder en enthousiaster als stagiair, omdat je jezelf dan als een deel van de organisatie gaat zien. Mijn ervaringen met mijn eerdere stages waren vaak zonder echte verantwoordelijkheden en meer zo van “dat is een mooi klusje voor de stagiair”. Ik had dan ook niet echt het gevoel dat ik deel uit maakte van de organisatie en bij Flexspecialisten heb ik dit wel. Ik ben ervan overtuigd dat dit komt door de verantwoordelijkheden die je hier krijgt als stagiair.

Stage lopen bij Flexspecialisten

Samen met onze vestigingen in Polen en Roemenië zorgen wij vanuit ons hoofdkantoor in Oss dat er iedere dag gemotiveerde flexkrachten bij onze opdrachtgevers aan het werk zijn. Wij bemiddelen daarbij zowel arbeidsmigranten als Nederlandse flexwerkers en hebben specialisaties voor Slagers en Kwaliteitsmedewerkers. Bij Flexspecialisten doen we dat met 65 collega’s voornamelijk voor klanten in de sectoren food en logistiek. Ons hoofdkantoor ligt op enkele minuten loopafstand van het station in Oss en is dus gemakkelijk bereikbaar met het OV.

Stagevergoeding

Gedurende de stageperiode bieden wij een stagevergoeding aan op basis van opleidingsniveau voor MBO en HBO studenten. Deze vergoedingen zijn berekend op basis van een 40-urige werkweek, bij een parttime stage wordt de vergoeding naar rato verrekend.

Ervaar een dynamische stageplaats bij Flexspecialisten. Lees over Bob's verantwoordelijkheden op de afdeling Accountbeheer Vers.