Bij Flexspecialisten bieden we jaarlijks diverse stageplaatsen aan op ons hoofdkantoor in Oss. Wij vinden het belangrijk dat we studenten een waardvolle stageperiode aanbieden. In deze blog vertelt stagiaire Julia over haar stage ervaring op onze Human Resources afdeling.

Hoi, mijn naam is Julia Hanegraaf, ik ben 21 jaar oud en momenteel woon ik in Heesch. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te terrassen, lekker uiteten te gaan of eropuit te gaan.

Hoe ben je bij Flexspecialisten terechtgekomen?
Voordat ik mijn opleiding HBO Human Resource management ben begonnen, ben ik afgestudeerd als mbo-niveau 4 doktersassistente. Tijdens mijn opleiding als doktersassistente was het de bedoeling dat ik voor mijn portfolio een dag ging meelopen bij een ander soort functie. Dat heb ik destijds bij Flexspecialisten gedaan op de HR-afdeling. Het gaf mij een positieve indruk van het HR-vak en dat is uiteindelijk de doorslaggevende reden geweest dat ik deze studie ben gaan volgen. Op het moment dat mijn stageperiode eraan kwam dacht ik dan ook gelijk eraan om dit bij Flexspecialisten te doen!

Welke opleiding volg je en in welk leerjaar zit je?
Momenteel zit ik in mijn tweede leerjaar van de opleiding HRM (Human Resource Management) aan Avans hogeschool in Den Bosch.

Op welke afdeling loop je stage?
Mijn stage loop ik op de afdeling Human Resources, de werksfeer zit er goed in! Bij Flexspecialisten is het contact tussen de afdelingen onderling laagdrempelig, wat ervoor zorgt dat je bij iedereen kan binnenlopen. Dit geeft een fijne werksfeer en creëert een vertrouwde omgeving waar ik alles kan én mag vragen. Ik heb het enorm getroffen met de leuke collega’s op de HR-afdeling.

Hoe ziet een typische stagedag eruit?
Bij HR is het iedere dag anders, elke dag werk ik aan verschillende casussen en vraagstukken. Daarnaast zijn er ook taken die ik uitvoer op de langere termijn zoals; instroom en uitstroom van medewerkers, administratieve werkzaamheden, meewerken aan HR-projecten zoals onboarding/verzuim en searchen voor potentiële kandidaten om vacatures op te vullen. Tot slot werk ik ook nog aan mijn studieopdrachten, waarbij ik mezelf focus op procesverbetering en een strategy scan van het bedrijf.

Op welk vlak wil jij jezelf graag ontwikkelen tijdens deze stageperiode?
Tijdens mijn stageperiode wil ik graag inzicht krijgen in verschillende HR-deelgebieden om te kijken waar mijn interesses het meeste liggen. Daarnaast wil ik graag meewerken aan grotere HR-projecten om te kijken hoe deze vanaf de kick-off tot aan de implementatie uitgevoerd worden. Verder hoop ik dat ik hier zoveel mogelijk ervaring kan opdoen zodat ik dit kan meenemen in mijn verdere loopbaan.

Hoe word je begeleid bij Flexspecialisten?
De begeleiding is er super, ik krijg veel vrijheid om te leren en simpelweg uit te voeren. Ik word overal in meegenomen en word dan ook behandeld als een volwaardige collega. Ik kan mijn collega’s op de HR-afdeling alles vragen en ze leggen het dan ook graag uit als ik ergens hulp bij nodig heb. Wekelijks zitten we samen om te bespreken hoe mijn voortgang gaat, daarbij stellen we dan doelen voor de komende tijd.

Zou je Flexspecialisten aanraden bij andere studenten?
Jazeker, Flexspecialisten is een fijne plek om stage te lopen. Je kan bij iedereen binnenlopen waardoor er een fijne gezellige sfeer hangt binnen het bedrijf. Er is ruimte om de theorie die je tijdens je studie leert toe te passen in de praktijk en voorstellen te doen die je vanuit de theorie hebt geleerd. Het is een hele fijne stageplaats om te groeien en te leren, omdat jouw ontwikkeling op 1 staat tijdens de stage.

STAGE LOPEN BIJ FLEXSPECIALISTEN

Flexspecialisten zorgt al 30 jaar voor nieuwe kansen! Door de jaren heen hebben wij ons ontwikkelt tot een toonaangevende uitzendorganisatie met een landelijke dekking. Flexspecialisten is gespecialiseerd in het leveren van flexibel personeel in de sectoren E-commerce, Food, Logistiek, Non-food en Retail. Wij ontzorgen onze opdrachtgevers én flexmedewerkers volledig met onze full-service dienstverlening. Dit doen wij onder andere samen met onze recruitmentpartner Work Force in Polen en Roemenië. Ons Nederlandse hoofdkantoor ligt op enkele minuten loopafstand van het centraal station in Oss en is dus gemakkelijk bereikbaar met het OV.

STAGEVERGOEDING

Gedurende de stageperiode bieden wij een stagevergoeding aan op basis van opleidingsniveau. Voor MBO-studenten is dit € 300,- bruto per maand en voor HBO studenten € 450,- bruto per maand. Deze vergoedingen zijn berekend op basis van een 40-urige werkweek, bij een parttime stage wordt de vergoeding naar rato verrekend.

Heb jij ook interesse in een stageplaats bij Flexspecialisten? Bekijk dan eens onze openstaande stage vacatures.

Stagiaire aan het woord