Bij Flexspecialisten zijn we altijd op zoek naar jong talent. Regelmatig bieden wij stageplaatsen aan op ons hoofdkantoor in Oss. Wij vinden het belangrijk dat we echt iets bijdragen aan de ontwikkeling van studenten. In deze blog vertellen onze stagiairs Meike, Rajiv en Rik over hun ervaringen binnen ons bedrijf.

Meike: Ik ben Meike, ik ben 17 jaar en ik woon in Uden. In mijn vrije tijd ben ik aan het werk, ga ik naar de sportschool of ben ik bij mijn vriend/vriendinnen. Ik hou van festivals en vind het leuk om nieuwe plekken te zien van de wereld.

Rajiv: Mijn naam is Rajiv en ik ben 23 jaar. Ik kom uit Oss en in mijn vrije tijd vind ik het leuk om te voetballen en te reizen.

Rik: Mijn naam is Rik van den Akker, ik ben 19 jaar en ik kom uit Heesch.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure bij Flexspecialisten?

Meike: De sollicitatieprocedure verliep best vlot. Ik was al eventjes op zoek naar een stageplek via Indeed. Ik zag de vacature openstaan en dat vond ik er wel interessant uitzien. Ik ben gaan kijken op de website en social media van Flexspecialisten. Daarna heb ik mijn cv en motivatie achter gelaten.

Al snel werd ik gebeld en uitgenodigd om kennis te maken. Ik had een kennismakingsgesprek met Nino (Marketing Specialist) en Wesley (HR stagiaire). Twee dagen later kreeg ik te horen dat ze mij een stageplek wilden aanbieden. Ik was natuurlijk heel enthousiast en ik heb meteen ja gezegd.

Rajiv: De sollicitatieprocedure verliep goed. Ik kende toevallig al iemand die hier stage had gelopen en had goede verhalen gehoord. Zodoende heb ik besloten om een mailtje met mijn motivatie en CV te sturen naar Flexspecialisten. Eigenlijk werd hier vrij snel op gereageerd en ik kon gelijk op gesprek komen. Na een fijn gesprek met Nino (Marketing Specialist) en Wesley (vorige HR stagiaire) kreeg ik ook al vrij snel te horen dat ik de stageplek op de Marketing afdeling kon vervullen samen met een andere Marketing stagiaire (Meike).

Rik: Mijn sollicitatieprocedure was erg fijn, want ik had een stage nodig op korte termijn. Toen ik Flexspecialisten zag staan stagemarkt.nl, zag het er allemaal goed uit en besloot ik om te bellen. Al snel volgde een kennismakingsgesprek, en kreeg ik te horen dat er nog plek was.

Wat voor opleiding volg je momenteel en op welke afdeling loop je stage?

Meike: Momenteel zit ik in het tweede leerjaar van de opleiding Marketing & Communicatie op de Rooi Pannen in Eindhoven. In mijn meewerkstage ondersteun ik de Marketing afdeling voor 3 maanden.  

Rajiv: Ik volg momenteel de opleiding Marketing Management op Avans Hogeschool in Den Bosch en ben werkzaam op de afdeling Marketing.

Rik: Ik studeer (Junior) Accountmanager tweetalig op het Koning Willem 1 College. Ik loop op maandag, dinsdag en donderdag mee op de afdeling Accountbeheer. En woensdag en vrijdag loop ik mee bij Sales.

Wat zijn jouw taken binnen de afdeling?

Meike: Ik ben veel bezig met het ondersteunen van de afdeling. Ik heb veel vrijheid om zelf aan de slag te gaan en dingen te bedenken voor het bedrijf, zoals social media content. Ook hou ik me bezig met het LOYALTY-programma, het  interne Weeknieuws en Google Reviews. Verder help ik de afdeling waar nodig is en krijg ik tussendoor wat kleinere opdrachtjes die ik kan maken.

Rajiv: Aangezien dit voor mij een afstudeerstage is en geen meewerkstage, ben ik vooral bezig met mijn eigen onderzoek. Ik mag onderzoek gaan doen om de website van Flexspecialisten te verbeteren.

Rik: Bij Accountbeheer zorg ik dat de zieke uitzendkrachten in de AO-lijst komen, ik hou de verhuisdocumenten bij en ik zorg dat de BSN- en relatienummers in de lijst komen te staan. Ik ga regelmatig met een Accountmanager naar een klantbezoek.

Voor de afdeling Sales zoek ik naar vacatures die wij kunnen invullen met onze flexkrachten. Daarnaast mag ik soms mee naar gesprekken met potentiële klanten.

Je krijgt hier veel verantwoordelijkheden als stagiair, hoe is dat?

Meike: In het begin van mijn stageperiode vond ik het wel even wennen dat ik al zo veel verantwoordelijkheid kreeg. Op school wordt alles voor je voorgekauwd, maar hier moet je al veel zelf doen. Nu vind ik dat alleen maar fijn, omdat ik vind dat je daar juist het meest van leert. Ondanks de verantwoordelijkheid die je krijgt is er genoeg ruimte om vragen te stellen en biedt de afdeling genoeg hulp. 

Rajiv: Dat ik veel verantwoordelijk krijg vind ik juist heel fijn. Dit sluit ook goed aan bij de opleiding en de opdracht die ik doe, want veel verantwoordelijkheid, maar ook zelfstandigheid is iets wat er gewoon wordt verwacht.

Rik: Ik vind het erg fijn. Je voelt je gewaardeerd en deel van het team. Je krijgt de vrijheid, en als je vragen hebt kun je die altijd stellen.

Stage lopen bij Flexspecialisten

Samen met onze vestigingen in Polen en Roemenië zorgen wij vanuit ons hoofdkantoor in Oss dat er iedere dag gemotiveerde flexkrachten bij onze opdrachtgevers aan het werk zijn. Wij bemiddelen daarbij zowel arbeidsmigranten als Nederlandse flexwerkers en hebben specialisaties voor Slagers en Kwaliteitsmedewerkers. Bij Flexspecialisten doen we dat met 65 collega’s voornamelijk voor klanten in de sectoren food en logistiek. Ons hoofdkantoor ligt op enkele minuten loopafstand van het station in Oss en is dus gemakkelijk bereikbaar met het OV.

Stagevergoeding

Gedurende de stageperiode bieden wij een stagevergoeding aan op basis van opleidingsniveau voor MBO en HBO studenten. Deze vergoedingen zijn berekend op basis van een 40-urige werkweek, bij een parttime stage wordt de vergoeding naar rato verrekend.