Bij Flexspecialisten zijn we altijd op zoek naar jong talent. Regelmatig bieden wij stageplaatsen aan op ons hoofdkantoor in Oss. Wij hebben momenteel vijf stagiair(e)s op verschillende afdelingen. Bij Flexspecialisten vinden we het belangrijk dat we echt iets bijdragen aan de ontwikkeling van studenten. In deze blog vertellen onze stagiairs Najma en Koen over hun ervaringen binnen ons bedrijf.

Najma: Hallo, mijn naam is Najma (dit spreek je uit als Nedjma). Ik ben 21 jaar en woon in Oss.

Koen: Hey, ik ben Koen Henkelman, 19 jaar oud en ik woon in Oss.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure bij Flexspecialisten?

Najma: Ik zag op Stagemarkt dat ze bij Flexspecialisten stagiaires zoeken die de opleiding commercieel medewerker doen. Ik had eerder al eens gesolliciteerd maar toen hadden ze helaas al een stagiaire. Nadat ik mijn motivatiebrief en CV opgestuurd had, werd ik deze keer wel uitgenodigd voor een gesprek. Na het prettige gesprek met Birgit (Manager Sales) en Corry (HR) werd ik opgebeld met de boodschap dat ik mocht stagelopen bij Flexspecialisten. Nadat ik eerder net misgegrepen had, was ik nu erg blij dat het wel mogelijk was!

Koen: Door mijn coach op school ben ik bij Flexspecialisten terecht gekomen. Er werden goede dingen vertelt over dit bedrijf en toen heb ik gelijk een mailtje gestuurd. Ik werd al snel opgebeld door Flexspecialisten. Tijdens het telefoongesprek hebben we een datum ingepland voor een kennismakingsgesprek met Henri Mels, die nu mijn stagebegeleider is. Tijdens het gesprek werd duidelijk uitgelegd wat ik van de stage kan verwachten en wat er van mij verwacht wordt. Het gesprek was van beide kanten goed bevallen en zodoende kon ik bij Flexspecialisten aan de slag voor een periode van 20 weken.

Wat voor opleiding volg je momenteel en op welke afdeling loop je stage?

Najma: Ik volg de opleiding Commercieel Medewerker en loop stage op de afdeling Sales.

Koen: Momenteel ben ik tweedejaars student Accountmanager op ROC de Leijgraaf in Oss. Ik vind mijn opleiding erg leuk, als ik klaar ben met deze studie wil ik graag verder studeren. Ik loop stage op de afdeling Accountbeheer Vers.

Wat zijn jouw taken binnen de afdeling?

Najma: Ik zoek naar potentiële kandidaten en mogelijke vacatures die wij in kunnen vullen. Ook pleeg ik acquisitie, en zet ik deze leads in ons CRM-systeem. Daarnaast maak ik factsheets voor onze klanten en draai ik regelmatig receptiediensten.

Koen: Ik heb een hele afwisselende stage! Henri en Sil laten mij diverse taken doen om van alles wat te kunnen leren. Ik zoek op diverse websites naar potentiële kandidaten. Deze mensen mag ik vervolgens zelf bellen om te kijken of ze interesse hebben in één van onze openstaande vacatures. Ook kijk ik mee hoe de sollicitatiegesprekken verlopen, dit is erg leerzaam. Tenslotte ga ik zo nu en dan ook mee om klanten te bezoeken, dit vind ik het leukst!

Je krijgt hier veel verantwoordelijkheden als stagiair, hoe is dat?

Najma: In het begin was dit wel wennen, je krijgt namelijk heel veel informatie die je tot je moet nemen. Ik word gelukkig erg goed begeleid door mijn stagebegeleider en collega’s op de Sales afdeling. Alles wordt duidelijk uitgelegd en als ik vragen heb, kan ik altijd bij mijn collega’s terecht.

Koen: 
Ik vind dat zeker fijn, want dan krijg je ook wel een gevoel van erkenning en waardering. Flexspecialisten durft ons als stagiaires een beetje los te laten (verantwoordelijkheid geven) om jezelf zo het best te ontwikkelen.

Stage lopen bij Flexspecialisten

Samen met onze vestigingen in Polen en Roemenië zorgen wij vanuit ons hoofdkantoor in Oss dat er iedere dag gemotiveerde flexkrachten bij onze opdrachtgevers aan het werk zijn. Wij bemiddelen daarbij zowel arbeidsmigranten als Nederlandse flexwerkers en hebben specialisaties voor Slagers en Kwaliteitsmedewerkers. Bij Flexspecialisten doen we dat met 65 collega’s voornamelijk voor klanten in de sectoren food en logistiek. Ons hoofdkantoor ligt op enkele minuten loopafstand van het station in Oss en is dus gemakkelijk bereikbaar met het OV.

Stagevergoeding

Gedurende de stageperiode bieden wij een stagevergoeding aan op basis van opleidingsniveau voor MBO en HBO studenten. Deze vergoedingen zijn berekend op basis van een 40-urige werkweek, bij een parttime stage wordt de vergoeding naar rato verrekend.