Bij Flexspecialisten bieden wij regelmatig stageplaatsen aan op ons hoofdkantoor in Oss. We vinden het belangrijk om echt iets bijdragen aan de ontwikkeling van jong talent. In deze blog vertellen onze stagiair(e)s Tom en Jackie meer over hun ervaringen binnen ons bedrijf.

Tom: Ik ben Tom van der Hoeven, ik ben 21 jaar en kom uit Uden. Ik hou van bijna alle tv programma’s, series en films, dus ik besteed veel van mijn vrije tijd achter een scherm. Daarnaast is koken een grote hobby van me, ook het opeten natuurlijk. De rest van de tijd besteed ik aan mijn vriendengroep, mijn vriendin Lauren en mijn werk als verkoper op de herenafdeling in kledingwinkel Berden.

Jackie: Hi, mijn naam is Jackie Knulst, ik ben 21 jaar oud en ik woon in Oss.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure bij Flexspecialisten?


Tom: 
De sollicitatieprocedure bij Flexspecialisten verliep eigenlijk vrij soepel. Ik had contact opgenomen met een oud-klasgenoot die op dat moment stage liep op de HR-afdeling bij Flexspecialisten. Via Whatsapp heeft hij mij van alles en nog wat verteld en na aangegeven te hebben dat ik wel geïnteresseerd was, heeft Wesley een sollicitatiegesprek voor mij geregeld. Het sollicitatiegesprek verliep goed en prettig en zo geschiedde. 

Jackie: Ik ben bij Flexspecialisten gekomen via mijn docent. Ik heb mijn CV en motivatiebrief opgestuurd en na verloop van tijd kreeg ik een belletje of ik nog op zoek was naar een stageplaats, en of ik op gesprek wilde komen. Telefonisch hebben wij een afspraak ingepland en via een mail kreeg ik de bevestiging.

In het begin van het gesprek vertelde Rick (Financieel Manager) over zichzelf en wat zijn functie is binnen Flexspecialisten, met de daarbij horende taken. Daarna was ik aan de beurt om te vertellen over mezelf en o.a. mijn vorige stage.

Tijdens het gesprek werd er duidelijk voor beide partijen wat wij van elkaar konden verwachten. Na +/- 1 week kreeg ik een telefoontje dat ze mij een stageplaats aan wilden bieden.


Wat voor opleiding volg je momenteel en op welke afdeling loop je stage?

Tom: Ik loop momenteel stage op de afdeling HR. Dit sluit goed aan op mijn studie. Ik studeer namelijk HRM op het Fontys in Eindhoven. Ik zit in mijn derde jaar. De minor die ik de 6 maanden voor deze stageperiode heb gedaan was; Performance Coaching & Training. Ik blijf 20 weken stage lopen bij Flexspecialisten. Deze stage is voornamelijk een meewerk stage, maar ook deels een onderzoekstage.

Jackie: Ik volg de opleiding Bedrijfsadministrateur en zit in mijn 2de leerjaar. Dit is een MBO 4 opleiding en deze volg ik op ROC de Leijgraaf in Oss. Ik loop stage op de financiële administratie binnen Flexspecialisten voor 10 weken.


Wat zijn jouw taken binnen de afdeling?

Tom: Mijn taken binnen de afdeling op dit moment zijn nog in ontwikkeling. Ik krijg iedere dag nog nieuwe dingen geleerd, zoals:

  • De administratie van nieuwe medewerkers en de uitstroom
  • Het beoordelen van mogelijk nieuwe medewerkers
  • Ziekmeldingen doorgeven bij het UWV
  • Verklaringen en contracten voorbereiden

Daarnaast mag ik sollicitatiegesprekken bijwonen en zijn we nog veel meer taken die ik hopelijk snel onder de knie krijg.

Jackie: Mijn taken binnen de afdeling zijn het controleren en bewerken van urenregistraties van uitzendkrachten, inkoopfacturen sorteren, en zorgen dat deze geboekt kunnen worden en het bijhouden van de crediteuren mailbox.


Je krijgt hier veel verantwoordelijkheden als stagiair, hoe is dat?

Tom: De mate van verantwoordelijkheid die je krijgt binnen Flexspecialisten (of die ik in ieder geval krijg van mijn stagebegeleider) ervaar ik als heel prettig. Op deze manier leer ik de taken sneller en kan ik zelf goed aan de slag met diverse taken. Daarbij geeft de verantwoordelijkheid over bepaalde taken mij ook het gevoel dat ik actief iets kan bijdragen en mijn kennis en kunde kan gebruiken én ontwikkelen. Ook al heb ik bij die verantwoordelijkheden nog wel regelmatig hulp nodig, ik kan gelukkig altijd bij collega’s terecht met eventuele vragen.

Jackie: Ik vind het wel fijn dat ik wat meer verantwoordelijkheden krijg. Je levert een echte bijdrage aan het team en wanneer je met vragen zit, kun je altijd wel iemand aanspreken. Er is ruimte voor fouten, maar nog meer ruimte om te leren en dat kun je hier zeker!

Stage lopen bij Flexspecialisten

Samen met onze vestigingen in Polen en Roemenië zorgen wij vanuit ons hoofdkantoor in Oss dat er iedere dag gemotiveerde flexkrachten bij onze opdrachtgevers aan het werk zijn. Wij bemiddelen daarbij zowel arbeidsmigranten als Nederlandse flexwerkers en hebben specialisaties voor Slagers en Kwaliteitsmedewerkers. Bij Flexspecialisten doen we dat met 65 collega’s voornamelijk voor klanten in de sectoren food en logistiek. Ons hoofdkantoor ligt op enkele minuten loopafstand van het station in Oss en is dus gemakkelijk bereikbaar met het OV.

Stagevergoeding

Gedurende de stageperiode bieden wij een stagevergoeding aan op basis van opleidingsniveau voor MBO en HBO studenten. Deze vergoedingen zijn berekend op basis van een 40-urige werkweek, bij een parttime stage wordt de vergoeding naar rato verrekend.