Bij Flexspecialisten zijn we altijd op zoek naar jong talent. Regelmatig bieden wij stageplaatsen aan op ons hoofdkantoor in Oss. Bij Flexspecialisten vinden we het belangrijk dat we echt iets bijdragen aan de ontwikkeling van studenten. Onze stagiairs krijgen dan ook veel verantwoordelijkheden. In deze blog vertellen Dewi en Siebe over hun ervaringen binnen ons bedrijf en hoe het is om bij Flexspecialisten stage te lopen.

Dewi: Hallo! Ik ben Dewi Lanslots, een 21-jarige student die momenteel geniet van het leven in een gezellig appartementje in Tilburg. Sporten is een belangrijk onderdeel van mijn dagelijkse routine, maar naast sporten ben ik ook dol op mijn vrienden waarmee ik graag borrel. Het bedenken en uitwerken van concepten is mijn passie en ik ben hier in mijn vrije tijd ook graag mee bezig!

Siebe: Hallo, mijn naam is Siebe van Vlijmen (18 jaar) en woon in Oss. Ik hou ervan om het beste van het leven te maken en te genieten van elke dag. Ik zoek dan ook vaak de gezelligheid op en ga graag naar festivals.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure bij Flexspecialisten?

Dewi: Binnen enkele dagen na contact te hebben gehad met Flexspecialisten mocht ik op gesprek komen. Tijdens het gesprek werd er echt aandacht besteed aan mijn kwaliteiten en interesses. Op basis van dit gesprek werd gekeken naar welke mogelijkheden het beste bij mij zouden passen, en zo kreeg ik de kans om stage te lopen op twee afdelingen tegelijkertijd, namelijk bij Sales en Marketing.

Siebe: De sollicitatieprocedure verliep redelijk snel. Ik ben inmiddels bezig met mijn tweede stage bij Flexspecialisten. In eerste instantie ben ik hier terecht gekomen via een klasgenoot die zeer positief was over zijn stage bij Flexspecialisten. Nadat ik een mail gestuurd had, kreeg ik binnen enkele dagen reactie en kon ik later die week nog op gesprek komen.

Hoe ben je bij Flexspecialisten terecht gekomen?

Dewi: Vanwege een last-minute wijziging bij mijn oude stageplaats moest ik op zoek naar een nieuw stageadres. Via een vriend van mijn ouders kwam ik terecht bij Flexspecialisten, hij heeft ons bij elkaar gebracht. Vrijwel direct daarna kreeg ik een belletje van een medewerker of ik langs wilde komen. Ik had er meteen een goed gevoel bij!

Siebe: Zoals ik al aangaf heb ik via een klasgenoot te horen gekregen dat hij bij Flexspecialisten een hele leerzame, maar ook gezellige, stage had gehad. Hierna heb ik hem gevraagd wat zijn werkzaamheden zoal waren en dat klonk ook goed! Op basis daarvan heb ik besloten om een sollicitatiemail te sturen.

Wat voor opleiding volg je momenteel en op welke afdeling loop je stage?

Dewi: De opleiding die ik momenteel volg is de Associate Degree Management op Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Nu hoor ik je al denken: stage lopen op de Marketing- en Salesafdeling met een opleiding Management? Binnen deze afdelingen kan ik mijn competenties als (aankomend) Manager ontzettend goed ontwikkelen omdat er veel aandacht wordt besteed aan mijn persoonlijke groei. Bij Marketing liggen mijn vaardigheden en binnen Sales wilde ik graag nog meer leren. Dat kan gewoon bij Flexspecialisten, terwijl ik aan mijn management skills werk!

Siebe: ik zit nu in het tweede jaar van de opleiding (Junior) Accountmanager. Tijdens mijn eerste stage bij Flexspecialisten heb ik 10 weken meegelopen op de afdeling Vers. Nu in mijn tweede stageperiode zit ik bij de afdeling Recruitment voor 20 weken.

Wat zijn jouw taken binnen de afdeling?

Dewi: Om mij te ontwikkelen op het gebied van Management heb ik op de Marketingafdeling twee projecten lopen waar ik (gedeeltelijk) de coördinatie over heb. Het 30-jarig jubileum van Flexspecialisten, maar ook een project waarin ik mag werken aan de zichtbaarheid van het Flexhuis in Oss, waarin het hoofdkantoor gevestigd is.

Ook bij de Salesafdeling heb ik een project lopen waarin ik me bezighoud met een jaarplan. Dit moet zorgen voor structuur en nieuwe ideeën om klanten extra in het zonnetje te zetten. Verder mag ik mee naar klantbezoeken wat erg interessant en speciaal is om mee te maken, maar mag ik me ook bezighouden met administratieve taken. Ook dat vind ik erg leuk om te leren omdat ik hier nog niet zo in thuis ben.

Siebe: In de 10 weken dat ik stage liep bij de afdeling Vers, heb ik mij bezig gehouden met het gehele proces van de kandidaat en klant die via deze afdeling gaan. Van het werven en voorstellen van kandidaten, tot het onderhouden en zoeken van (nieuwe) klanten.

Tijdens mijn huidige stage bij Recruitment houd ik mij bezig met het werven van nieuwe kandidaten. Mijn taken bestaan uit: het searchen naar kandidaten, het voeren van intakegesprekken, tot het maken van een profiel met voorsteltekst. Dit profiel leg ik dan voor bij de afdeling Vers, die de desbetreffende kandidaat voorstelt bij de klant.

Wat maakt het zo leuk om hier stage te lopen?


Dewi:
 Binnen de organisatie heb ik wel duidelijk gemaakt hoe leuk ik mijn stage ervaar. De medewerkers ontvangen je met open armen en ik heb echt het idee dat ik onderdeel ben van een team. Er is veel vertrouwen, anders zou ik niet zomaar de verantwoordelijkheid krijgen om drie projecten mee te draaien. Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid, ze zijn erg flexibel en je krijgt echt de mogelijkheid om jezelf van je beste kant te laten zien!

Siebe: Na de eerste week van mijn eerste stage voelde het alsof ik al een hele stageperiode achter de rug had. Niet omdat de tijd zo langzaam leek te gaan, maar omdat ik met open armen werd ontvangen en ik niet weg werd gezet als alleen een Stagiair. Je wordt echt opgenomen in het team en kunt altijd overal terecht met vragen en wordt gelijk geholpen waar nodig is.

Onlangs heb ik het aanbod gekregen om na mijn stageperiode hier in dienst te blijven om vakantiewerk te doen. Dat ga ik uiteraard ook doen! Ik heb het hier naar mijn zin en deze relevante werkervaring staat goed om mijn CV.

Aan welke leerdoelen werk je aan tijdens de gehele stageperiode?

Dewi: Voor ik begon aan mijn stage bij Flexspecialisten heb ik twee leerdoelen voor mijzelf opgesteld. Ik mezelf graag ontwikkelen in een geheel Marketingproject en ik wilde mijzelf als Manager ontwikkelen door goed te plannen en coördineren. Ik zie ook echt verbeteringen ten opzichte van toen ik ben begonnen een aantal weken geleden. Door de goede feedback heb ik ook inzicht gekregen op mijn verbeterpunten waar ik nog verder mee aan de slag kan in de toekomst!

Siebe: Tijdens mijn stage wil ik voornamelijk resultaatgerichter leren werken. In plaats van dat ik het op me af laat komen ben ik van plan meer doelen te stellen en deze te realiseren.

Je krijgt bij Flexspecialisten verantwoordelijkheden als stagiair, hoe is dat?

Dewi: Persoonlijk vind ik het heel fijn om in het diepe te worden gegooid en aan de slag te gaan met een hoop dingen. Ik leer graag en hou niet van stilzitten, dat gebeurt hier zeker niet! Hoewel je veel verantwoordelijkheden zijn, krijg je wel de goede begeleiding en ben je echt een team met elkaar. Het is leuk om je een onderdeel van de organisatie te voelen en input te mogen leveren op het werk dat gedaan wordt.

Siebe: Persoonlijk houd ik wel van verantwoordelijkheid, zolang je met vragen bij iemand terecht kan. En dat is hier zeker het geval! Het is niet zo dat je wat taken voorgeschoteld krijgt en het verder maar uitzoekt. Nee, je word goed begeleid en vragen worden duidelijk en snel beantwoord. De sfeer is goed en iedereen is behulpzaam.

Stage lopen bij Flexspecialisten

Samen met onze vestigingen in Polen en Roemenië zorgen wij vanuit ons hoofdkantoor in Oss dat er iedere dag gemotiveerde flexkrachten bij onze opdrachtgevers aan het werk zijn. Wij bemiddelen daarbij zowel arbeidsmigranten als Nederlandse flexwerkers en hebben specialisaties voor Slagers en Kwaliteitsmedewerkers. Bij Flexspecialisten doen we dat met 65 collega’s voornamelijk voor klanten in de sectoren food en logistiek. Ons hoofdkantoor ligt op enkele minuten loopafstand van het station in Oss en is dus gemakkelijk bereikbaar met het OV.

Stagevergoeding

Gedurende de stageperiode bieden wij een stagevergoeding aan op basis van opleidingsniveau voor MBO en HBO studenten. Deze vergoedingen zijn berekend op basis van een 40-urige werkweek, bij een parttime stage wordt de vergoeding naar rato verrekend.

Ontdek de dynamische wereld van stage lopen bij Flexspecialisten. Lees over Dewi en Siebe's ervaringen bij Management, Sales en Marketing!