Flexspecialisten is voortdurend op zoek naar jonge talenten en biedt regelmatig stageplaatsen aan op het hoofdkantoor in Oss. Momenteel hebben we vijf stagiairs op verschillende afdelingen werkzaam. Bij Flexspecialisten vinden we het belangrijk dat we echt iets bijdragen aan de ontwikkeling van studenten. In deze blog delen onze stagiairs hun ervaringen binnen ons bedrijf.

Julia: Hi! Ik ben Julia Rademaker (21) en kom uit Uden. Ik ben iemand die niet graag stilzit en daarom mijn dagen goed volplan. Ik ga graag naar alles waar gezelligheid te vinden is! Feestjes, het terras of gewoon lekker ronddwalen in een mooie stad.

Tim: Hoi, mijn naam is Tim van Uden, 19 jaar en ik woon in Herpen.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure bij Flexspecialisten?

Julia: De sollicitatieprocedure verliep vlot. Ik had namelijk gebeld of dat er stagiaires gezocht werden voor het volgende schooljaar. Doordat ik eigenlijk een jaar te vroeg solliciteerde had ik gedacht dat het langer zou duren voordat ik iets zou horen. Niets was minder waar, binnen een week stond er al een gesprek in gepland.

Tim: Ik loop nu voor het tweede jaar op rij stage bij Flexspecialisten. Vorig jaar was ik getipt door een vriend die hier een jaar eerder stage had gelopen. Ik nam telefonisch contact op met het bedrijf, en er werd al snel een kennismakingsgesprek ingepland. Dit gesprek was tijdens de Corona periode, dus dit verliep via Skype. Het was een fijn gesprek en nog diezelfde dag kreeg ik te horen dat Flexspecialisten mij graag wilde hebben als stagiair. Na mijn eerste stage heb ik altijd contact onderhouden met mijn collega’s. In mijn derde en tevens laatste jaar moet ik nu een stage lopen van 18 weken. Door het contact dat ik nog had met mijn collega’s was ook deze stage snel geregeld.

Wat voor opleiding volg je momenteel en op welke afdeling loop je stage?

Julia: Ik volg de opleiding HRM aan het Fontys in Eindhoven, ik loop daarom ook stage op de Human Resources afdeling. Ook werk ik twee dagdelen in de week mee op de afdeling Recruitment.

Tim: Ik volg momenteel de opleiding Bedrijfsadministrateur MBO-4 aan het Koning Willem I College in Den Bosch. Ik zit in mijn laatste schooljaar en loop stage op de afdeling Administratie.

Wat zijn jouw taken binnen de afdeling?

Julia: De administratie van nieuwe medewerkers en de uitstroom. Ik houd me daarnaast bezig met het voorbereiden van verklaringen en contracten. Op de afdeling Recruitment help ik bij het nabellen van leads. Ik informeer/bevraag kandidaten en plan eventueel videogesprekken met ze in.

Tim: In het begin van de week ben ik bezig met het verwerken van de uren van de uitzendkrachten. Hiernaast houd ik ook de crediteurenmailbox bij. Dit houdt in dat ik de inkomende facturen verwerk en boek. Ook neem ik contact op met crediteuren wanneer nodig. Verder heb ik nog overige taken zoals het bijhouden van de gereden verkeersboetes en het ondersteunen van de afdeling waar nodig.

Wat maakt het zo leuk om hier stage te lopen?

Julia: Ik houd zelf van afwisseling en interactie. Dit is een plek waar beide smaken te verkrijgen zijn doordat alle afdelingen heel toegankelijk en open zijn.

Tim: De collega’s waarmee ik samenwerk maken het werk erg leuk om te doen. Elke week heb ik dezelfde terugkerende taken, maar toch is niet elke week hetzelfde. De afwisseling maakt het werk ook erg leuk.

Aan welke leerdoelen werk je aan tijdens de gehele stageperiode?

Julia: Ik werk zelf heel hard aan een stukje Time Management. Gedurende deze 20 weken ga ik ervoor zorgen dat ik de werkzaamheden die ik plan uit te gaan voeren SMART proberen op te stellen. Vooral het meetbaar en specifiek maken vind ik nog lastig, ieder begin van de week krijg ik hier feedback op van mijn stagebegeleider. Zo maak ik mijn voortgang meetbaar. We hebben ondertussen samen online takenlijsten opgesteld. Hierin geven we elkaar updates over hoe ver we zijn in het uitvoeren van werkzaamheden/taken/projecten zodat ik in een duidelijk overzicht kan zien waar ik aan toe ben.

Tim: Tijdens deze tweede stageperiode bij Flexspecialisten wil ik voornamelijk mijn kennis uitbreiden. Tijdens mijn eerste stage was ik vooral gericht op de crediteuren, maar nu wil ik me ook richten op het totaalplaatje.

Je krijgt hier veel verantwoordelijkheden als stagiair, hoe is dat?

Julia: Je krijgt inderdaad veel verantwoordelijkheden. Dat is fijn, want dan kun je ook zo snel mogelijk aan de slag. Nogmaals, ik houd van afwisseling. Ik vind het dan ook fijn om ook bij Recruitment mee te kunnen lopen.  Zo hoef ik mij zeker niet te vervelen en blijf ik tijdens mijn gehele stageperiode bijleren.

Tim: Bij Flexspecialisten word je echt gezien als een collega en hierdoor heb je ook de nodige verantwoordelijkheden. Het is fijn om te zien dat je collega’s je vertrouwen en je de vrijheid geven om ergens aan te werken.

Stage lopen bij Flexspecialisten

Samen met onze vestigingen in Polen en Roemenië zorgen wij vanuit ons hoofdkantoor in Oss dat er iedere dag gemotiveerde flexkrachten bij onze opdrachtgevers aan het werk zijn. Wij bemiddelen daarbij zowel arbeidsmigranten als Nederlandse flexwerkers en hebben specialisaties voor Slagers en Kwaliteitsmedewerkers. Bij Flexspecialisten doen we dat met 65 collega’s voornamelijk voor klanten in de sectoren food en logistiek. Ons hoofdkantoor ligt op enkele minuten loopafstand van het station in Oss en is dus gemakkelijk bereikbaar met het OV.

Stagevergoeding

Gedurende de stageperiode bieden wij een stagevergoeding aan op basis van opleidingsniveau voor MBO en HBO studenten. Deze vergoedingen zijn berekend op basis van een 40-urige werkweek, bij een parttime stage wordt de vergoeding naar rato verrekend.

stagiaires