Bij Flexspecialisten zijn we altijd op zoek naar jong talent. Regelmatig bieden wij stageplaatsen aan op ons hoofdkantoor in Oss. Wij hebben nu vier stagiairs op verschillende afdelingen. Bij Flexspecialisten vinden we het belangrijk dat we echt iets bijdragen aan de ontwikkeling van studenten. In deze blog vertellen onze stagiairs Quint en Wesley over hun ervaringen binnen ons bedrijf.

Quint: Mijn naam is Quint van Veldhoven. Ik ben 18 jaar en ik woon in Berghem. Momenteel loop ik voor 22 weken stage bij Flexspecialisten.

Wesley: Ik ben Wesley van Gaal, 20 jaar oud en woon in Berghem.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure bij Flexspecialisten?

Quint: Ik heb eerder al eens stage gelopen bij Flexspecialisten, zo was het de tweede keer makkelijker binnenkomen. Ik heb weer een prettig gesprek gehad en ik ben vervolgens vrij snel aangenomen. Kortom, een prima verloop van mijn sollicitatie.

Wesley: Ik heb gesolliciteerd bij Flexspecialisten op aanraden van een vriend die bij het bedrijf werkzaam is. Hij heeft mij de vacature laten zien en wat over dit bedrijf verteld.

Vervolgens heb ik een mail gestuurd met mijn cv en motivatie. Hier werd snel op gereageerd door de HR afdeling. Het kennismakingsgesprek is toen snel ingepland, ondanks dat mijn stageperiode nog ver vooruit lag. Tijdens het gesprek heb ik mijn stagebegeleidster leren kennen en hebben we het over de stage en mijn opleiding gehad.

Wat voor opleiding volg je momenteel en op welke afdeling loop je stage?

Quint: Momenteel volg ik de opleiding Junior Accountmanager MBO-4 op het Koning Willem 1 College in Den Bosch.  Ik loop stage bij Flexspecialisten op de afdeling Accountbeheer.

Wesley: Ik volg momenteel de HBO opleiding Human Resource Management aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Ik zit in het derde leerjaar, die mede bestaat uit het lopen van een stage gedurende 20 weken. Deze stage loop ik momenteel bij Flexspecialisten op de HR afdeling.

Wat zijn jouw taken binnen de afdeling?

Quint: Ik houd me bezig met veel administratieve taken, wat ik overigens wel leuk vind. Daarnaast ga ik één dag in de week mee met een Accountmanager om klanten te bezoeken. Wekelijks hebben de Accountmanagers een overleg, hier ben ik ook bij aanwezig en hoor ik wat er speelt in de verschillende regio’s. Op donderdag ondersteun ik de afdeling Planning. Daarvoor maak ik dan de werkplanningen voor de flexkrachten. Je kunt wel zeggen dat ik een veelzijdige stage heb!

Wesley: Om te beginnen zijn er een aantal routinetaken die ik elke week oppak. Zo schrijf ik bijvoorbeeld de HR tekst voor het weeknieuws (een wekelijks terugkerende interne nieuwsbrief) en ben ik sinds kort bezig met het verwerken van de verlofaanvragen in de verlofagenda. Wanneer er contract- of salariswijzigingen doorgevoerd moeten worden zorg ik ervoor dat de brieven in orde zijn en op tijd worden uitgegeven. Ook ben ik verantwoordelijk voor de zoektocht naar nieuwe stagiaires, die ik via verschillende kanalen probeer te benaderen. Wanneer beide partijen hierin positief zijn zorg ik ervoor dat de student wordt uitgenodigd voor een gesprek, dit gesprek voer ik samen met mijn stagebegeleider.

Bovenstaande taken zijn een vast onderdeel van mijn wekelijkse takenpakket. Verder zijn er nog een aantal taken waar ik mee bezig ben, bijvoorbeeld bij de indiensttreding van een nieuwe medewerker. Wanneer een nieuwe medewerker akkoord is gegaan met een voorstel, moeten er verschillende zaken geregeld worden, bijvoorbeeld het invoeren van de gegevens en het inplannen van een introductieprogramma.

Bij Flexspecialisten geven we onze stagiairs veel verantwoordelijkheden en word je ook echt betrokken in het bedrijfsproces, hoe is dat?

Quint: Ik krijg veel verantwoordelijkheden en ik heb vaak met deadlines te maken, hierdoor heb ik een uitdagende taak binnen Flexspecialisten!

Wesley: 
Ik heb verschillende verantwoordelijkheden in mijn rol als HR stagiair. De medewerkers helpen mij goed bij deze taken, maar laten mij ook vrij om het te doen zoals ik denk dat het juist is. Dit zorgt ervoor dat ik voldoende ondersteuning krijg maar de verantwoordelijkheid toch volledig bij mij ligt.

Hoe word je begeleid met je onderzoeksopdracht?

Wesley: Zowel mijn stagebegeleidsters als de rest van de collega’s staan voor mij klaar om te helpen aan mijn onderzoeksopdracht. Ik kan bij iedereen terecht en men wil hier dan ook tijd voor vrijmaken. Op deze manier voelt het fijn om te werken aan school en merk ik dat de medewerkers die betrokken worden bij het onderzoek het ook daadwerkelijk waarderen dat ik bezig ben voor de organisatie.

Stage lopen bij Flexspecialisten

Samen met onze vestigingen in Polen en Roemenië zorgen wij vanuit ons hoofdkantoor in Oss dat er iedere dag gemotiveerde flexkrachten bij onze opdrachtgevers aan het werk zijn. Wij bemiddelen daarbij zowel arbeidsmigranten als Nederlandse flexwerkers en hebben specialisaties voor Slagers en Kwaliteitsmedewerkers. Bij Flexspecialisten doen we dat met 65 collega’s voornamelijk voor klanten in de sectoren food en logistiek. Ons hoofdkantoor ligt op enkele minuten loopafstand van het station in Oss en is dus gemakkelijk bereikbaar met het OV.

Stagevergoeding

Gedurende de stageperiode bieden wij een stagevergoeding aan op basis van opleidingsniveau voor MBO en HBO studenten. Deze vergoedingen zijn berekend op basis van een 40-urige werkweek, bij een parttime stage wordt de vergoeding naar rato verrekend.