Afgelopen donderdag 16 november was het dan zover, de relatiedag ter ere van het 30-jarige jubileum van Flexspecialisten. Nadat alle voorbereidingen getroffen waren mochten we ruim tachtig opdrachtgevers en leveranciers ontvangen bij The Duke in Nistelrode.

Op deze prachtige locatie startten we vanaf 12:00 uur met het ontvangst. Alle gasten zijn persoonlijk ontvangen door ons Managementteam, waarna zij direct konden genieten van een smakelijke lunch.

Voor het evenement was een inspirerend programma opgesteld, dat van start ging met een openingswoord van onze dagvoorzitter Jurriën Koops, Directeur van de ABU. Vervolgens kondigde hij Tom Sijpestijn aan, Algemeen Directeur van Flexspecialisten.

Jurriën Koops met het openingswoord van de relatiedag.

30 jaar Flexspecialisten

Tom legde met de oprichting van Conflex Project Partner in 1993 het fundament van Flexspecialisten. Middels een tijdlijn nam hij ons mee langs diverse key moments in zijn reis als ondernemer. Van de oprichting van Flexspecialisten tot de komst van de eerste arbeidsmigranten en uitdagende periodes zoals COVID-19. De presentatie werd afgesloten met onze missie samen werken aan een stabiele toekomst. Hierin werd uitgelegd hoe wij ons dagelijks inzetten voor stabiliteit voor onze opdrachtgevers én flexmedewerkers.

Arbeidsmarkt van de toekomst

Vervolgens was het weer de beurt aan Jurriën Koops, hij gaf alle aanwezigen een inkijk in de arbeidsmarkt van de toekomst. Hierin zoomde hij in op de krapte op de arbeidsmarkt, vergrijzing en de kansen voor de uitzendbranche. Alle gasten waren zichtbaar geïnteresseerd in alle waardevolle inzichten die in Jurriën zijn presentatie voorbij kwamen.

Tom Sijpestijn over 30 jaar Flexspecialisten

Revolutie op de arbeidsmarkt

Tom Sijpestijn verscheen daarna weer ten tonele. Hij vertolkte een presentatie van Wim Davidse, flexmarkt- en HR-strateeg, over de revolutie op de arbeidsmarkt. Ook hierin kwamen diverse actualiteiten aan bod, zoals de krapte op de arbeidsmarkt. We doken dieper in de oorzaak hiervan, komt dit enkel door de vergrijzing, of zijn hier andere oorzaken voor aan te wijzen? Maar er is ook vooruitgekeken naar de toekomst; wat zijn de levensdoelen van de aankomende generaties en welke waarden zoeken zij in een werkgever? Voor veel gasten was dit een ware eye opener.

Na de eerste sessie met de nodige informatie was het tijd voor een korte pauze met koffie en een heerlijke petit four. Vol anticipatie werd er al gesproken over de verwachtingen van de laatste spreker, want dit was een hele bijzondere…

Björn Kuipers met het slotstuk over zijn carriere als scheidsrechter en ondernemer

Slotstuk

Na de pauze was het tijd voor het slotstuk. Hiervoor hadden wij Björn Kuipers uitgenodigd, bij velen bekend als voormalig topscheidsrechter in het voetbal. Maar naast zijn carrière als scheidsrechter was, en is, hij ook een gedreven Jumbo supermarktondernemer. In zijn presentatie wisselde hij fragmenten uit zijn scheidsrechters carrière af met passages over zijn uitdagingen als ondernemer.

Björn wist vernuftig de link te leggen tussen zijn beide carrières. Zo dook hij dieper in de uitdagingen van bouwen van een hecht team én het vertrouwen hebben in jouw mensen. Dit deed hij allemaal vol passie en beleving, en de hele zaal hing dan ook aan zijn lippen. Dit was een prachtige afsluiting van alle spreeksessies.

Proosten op 30 jaar Flexspecialisten

Proosten op 30 jaar Flexspecialisten

Samen met alle genodigden hebben we vervolgens geproost op 30 jaar Flexspecialisten en werd er nog geruime tijd nagepraat over deze inspirerende middag. Bij het vertrek kregen de gasten als dank voor hun komst een fles bubbels mee en ons Nieuwe Kansen Magazine, die ter ere van ons 30-jarige jubileum is ontwikkeld. In deze editie komen onder andere enkele flexmedewerkers aan het woord, blikt Tom terug op 30 jaar ondernemen en spraken we met opdrachtgevers over de langdurige samenwerking die wij met hen hebben.

Met trots kijken we terug op deze prachtige dag en we willen dan ook iedereen bedanken die hierbij aanwezig was. Op naar nog eens 30 jaar Flexspecialisten!