Onlangs hadden wij weer twee stagiairs op de afdelingen HR en Accountmanagement. In deze blog vertellen zij over hun ervaringen gedurende hun stageperiode bij Flexspecialisten.

Tom van der Hoeven: Stagiair Human Resources

Mijn naam is Tom, ik heb stage gelopen op de afdeling HR (Human Resources) bij Flexspecialisten. Deze stage was voornamelijk een meewerkstage, maar vanuit mijn school (Fontys) moest ik ook nog een HR gerelateerd onderzoek binnen het bedrijf doen in mijn stageperiode. Dit onderzoek moest uiteindelijk leiden tot een advies, welke ik voor zou dragen aan mijn stagebegeleider. Mijn stageperiode duurde 20 weken.

Voorafgaand aan mijn stage wist namelijk niet wat ik kon verwachten. Ik had nog nooit ander werk gedaan dan een simpel bijbaantje bij een winkel of horecazaak. Ook had ik het gevoel dat school mij niet genoeg had geleerd over HR. Echter verdwenen deze gevoelens snel. Zo waren de collega’s aardig, hulpbereid en ondersteunend. Ondanks dat ik een stagiair was voelde ik mezelf serieus genomen qua werk en qua mening. Dit heb ik als heel erg prettig ervaren.

Alle afdelingen waren heel open en sociaal. Zo had ik het gevoel overal makkelijk binnen te kunnen lopen om dingen te vragen. Waar ik verbaasd over was, was de mate van vertrouwen die ik kreeg. Zo mocht ik al snel zelfstandig taken uitvoeren. Dit waren dan wel niet de moeilijkst taken, maar het moet wel goed gebeuren. Deze mate van vertrouwen heb ik als positief ervaren.

Onderzoek
Voor mijn onderzoek heb ik mezelf gericht op de afdeling Accountbeheer. Ik heb alle medewerkers van die afdeling geïnterviewd. Dit vond ik aan het begin lastig, maar achteraf vond ik dit het leukste van mijn onderzoek. Ik vond dit vooral leuk door de openheid en directheid van de medewerkers tijdens de interviews. Hierdoor heb ik naar mijn mening een goed onderzoek neer kunnen zetten!

Tot slot wil ik aangeven dat ik veel heb geleerd. Zo heb ik geleerd hoe ik verschillende taken heb moeten uitvoeren die voornamelijk HR gerelateerd zijn. Maar wat ik misschien nog wel belangrijker vind zijn de bredere competenties die ik heb geleerd. Dit zijn competenties zoals professionaliteit, flexibiliteit, communicatie en nog veel meer. Ook heb ik door deze stage ontdekt  wat mijn ontwikkelpunten zijn. Deze twintig weken zijn voor mijn gevoel echt voorbij gevlogen! Al met al had ik me oprecht geen betere eerste stage kunnen wensen:

  • Veel verantwoordelijkheid
  • Leuke collega’s
  • Goede combinatie tussen werk en gezelligheid
  • Voldoende begeleiding
  • Boven verwachting interessante branche

Rik van den Akker: Stagiair Accountbeheer

Mijn naam is Rik en ik loop sinds september stage bij Flexspecialisten. Toen ik voor het eerst belde kreeg ik meteen antwoord op mijn vragen. Na snel en duidelijk contact mocht ik hier dan ook eerst op gesprek komen. Dit gesprek verliep erg fijn en vervolgens werd ik binnen twee dagen opgebeld dat ik hier stage mocht gaan lopen.

Dit is mijn laatste studiejaar en ik moest gedurende mijn stageperiode ook examens maken voor school. Je krijgt hier gewoon de tijd ervoor en je kan altijd om hulp vragen, als je dat nodig hebt. Bij Flexspecialisten zijn ze erg flexibel en je krijgt veel ruimte en verantwoordelijkheid toegedragen. Naast mijn schoolopdracht had ik diverse andere taken en bezigheden om ervoor te zorgen dat ik altijd wel bezig was.

Zo mocht ik uiteindelijk dagelijks de ziekmeldingen doen en mocht ik 1 dag per week met een Accountmanager op pad. Deze dagen met de Accountmanager vond ikzelf het leukst en het meest leerzaam. We gingen bij klanten langs om alle lopende zaken door te spreken. Je kreeg tijdens zo’n dag een duidelijk beeld van wat een Accountmanager precies doet op een dag.

Ik kijk terug op een erg leuke en zeer leerzame stage! Ik heb nieuwe vaardigheden aangeleerd en verbeterd. Ze bieden hier veel stagemogelijkheden aan op verschillende afdelingen. Ik zou het dan ook zeker aanraden om eens contact op te zoeken voor een stageplek.