Opdrachtgevers aan de beste flexkrachten helpen: dat is wat ons drijft. Onze arbeidsmigranten zijn dan ook niet de eersten de besten… In deze serie brengen we ons proces van vinden, binden en boeien uitgebreid in beeld. Deze keer stap 1: recruitment in Polen en Roemenië.

Wat houdt recruitment in Polen en Roemenië precies in?

We zoeken naar Poolse en Roemeense flexwerkers die graag voor onze zorgvuldig geselecteerde opdrachtgevers in Nederland willen werken. Om dat goed te kunnen doen, werken we vanuit eigen kantoren in Polen en Roemenië. Dat maakt het voor ons mogelijk om in binnen- en buitenland op precies dezelfde wijze te recruiten.

Waarom is dat zo belangrijk?

Onze recruiters zijn landgenoten van onze toekomstige flexwerkers. Ze spreken dezelfde taal en ze zijn opgegroeid in dezelfde cultuur. Die common ground is heel belangrijk bij de eerste gesprekken over een mogelijk dienstverband. Naar Nederland verhuizen doen mensen immers niet zomaar.

Wat is de belangrijkste taak van Poolse en Roemeense recruiters?

Ze zijn de spil van ons netwerk in Polen en Roemenië. Bovendien begeleiden ze nieuwe flexwerkers bij de eerste stappen naar een dienstverband. Daarbij gaat het vooral over het bieden van informatie en het beantwoorden van vragen. In een vertrouwde omgeving én in hun eigen taal.

Wat komt daar nog meer bij kijken?

Onze recruiters moeten een baan kunnen ‘verkopen’, maar alleen aan kandidaten die in ons profiel passen. Bij Flexspecialisten stellen we hoge eisen, zowel aan de arbeidsomstandigheden voor onze flexwerkers als aan onze flexwerkers zelf. Dat maakt recruitment daar niet anders dan hier in Nederland. Zo is en blijft een goed inlevings- en inschattingsvermogen cruciaal.

Wat gebeurt er met een geschikte kandidaat?

Er wordt in ieder geval niets overhaast. Pas als we zeker weten dat iemand een versterking is én bij ons past, starten we de voorbereidingen voor de reis naar Nederland. Hoe dat precies in zijn werk gaat, ontdek je in het volgende blog in deze serie.

In blog 2 gaan we dieper in op de dagelijkse aanpak bij onze recruitmentkantoren in Roemenië en Polen. 

Benieuwd naar de mogelijkheden met onze dienstverlening? Neem dan eens contact op met Joyce Swinkels. Zij is te bereiken via telefoonnummer 088 594 0132 en vertelt je er graag meer over.