Opdrachtgevers aan de beste flexkrachten helpen: dat is wat ons drijft. Onze arbeidsmigranten zijn dan ook niet de eersten de besten… In deze serie brengen we ons proces van vinden, binden en boeien uitgebreid in beeld. Deze keer stap 3: de arbeidsovereenkomst.

Arbeidsmigranten tekenen een arbeidsovereenkomst. Hoe gaat dat in zijn werk?

Voordat arbeidsmigranten bij ons kunnen starten, hebben we een aantal documenten nodig. Dat geldt natuurlijk ook voor Nederlandse flexwerkers, maar voor buitenlanders gaat het door wet- en regelgeving om wat meer documentatie. Om ook op papier zo duidelijk mogelijk te communiceren, gebruiken we standaardcontracten in het Nederlands, Engels, Pools, Roemeens en Litouws.

En daar zetten ze met de hand een ouderwetse krabbel onder?

De ondertekening van het contract vindt plaats in Plan4Flex, een planningsprogramma speciaal voor onze flexkrachten. In deze omgeving vinden flexwerkers ook na hun start alle belangrijke informatie terug. Het is dus handig om alle documentatie daar onder te brengen.

Begrijpen flexwerkers snel hoe dat programma werkt?

Meestal wel, want we leggen het ze ook goed uit. Zodra ze hun overeenkomst hebben ondertekend, zetten we ook alle andere persoonsgegevens in ons systeem. Als alles erin staat, sturen we een mailtje met uitleg over Plan4Flex en hoe ze de app kunnen downloaden. Én hoe ze hun planningen in die app kunnen terugvinden.

Waarom ondertekenen flexwerkers hun contract niet gewoon in Nederland?

Over het algemeen vinden ze het fijner om dat te doen vóór ze hun koffers pakken. Dat begrijpen we ergens wel. Overigens schakelen de medewerkers van onze kantoren in Polen en Roemenië dagelijks met de afdeling Accountbeheer in Nederland. En voor de uniformiteit werken we in elk land met Plan4Flex.

Dus al het papierwerk is in orde als ze in Nederland aankomen?

Bijna alles! Hier in Nederland moeten arbeidsmigranten nog een aantal documenten ondertekenen. Denk aan een loonbelastingverklaring en een plaatsingsovereenkomst. Als dat gebeurd is, kunnen ze lekker aan de slag. Vanaf dat moment is Plan4Flex hét programma om mee te communiceren: van planningen tot en met loonstroken.

Bent u benieuwd naar wat Flexspecialisten voor úw organisatie kan betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact op en bel met Birgit Toonen of Joyce Swinkels via 088 594 01146 of mail  b.toonen@flexspecialisten.nl / j.swinkels@flexspecialisten.nl 

Zij denken graag met u mee!