Van zaterdagkracht naar Afdelingsmanager

Recent hebben wij een bezoek gebracht aan onze opdrachtgever HANOS / Ambachtelijke Slagerij Van der Zee in Maastricht. Begin 2023 is hier een prachtige nieuwe vestiging geopend! Op deze locatie werkt Ruben. Hij is via Flexspecialisten begonnen bij Van der Zee in Hasselt, doorliep onze Inhouse Slagersopleiding en is inmiddels vast in dienst bij Van der Zee. Ruben heeft zich kunnen opwerken tot Assistent Afdelingsmanager en uiteindelijk zelfs Afdelingsmanager. We gaan met hem in gesprek over zijn ontwikkelingen en de doorgroeimogelijkheden bij Van der Zee.

Ruben: Ik ben begonnen bij C1000 supermarkt, hier werkte ik al vijf jaar voordat ik begon als Slager. Toen ben ik gestart met de SVO (Slagers Vakopleiding) in Roermond, een BBL-opleiding. Dus één dag naar school en vier dagen werken.

C1000 is vervolgens overgenomen door de Jumbo. Door de overname was er in de Slagerij minder werk, veel producten kwamen voorverpakt binnen in de supermarkt. Hierdoor heb ik de overstap gemaakt naar de Groente-afdeling, waar ik een management functie kreeg. Deze functie lag mij niet zo goed en bleek toentertijd te intensief voor mij, waardoor ik mijn werkgeluk verloor en op zoek ging naar een nieuwe uitdaging.

CARRIÈRE SWITCH

Na mijn tijd bij C1000 en Jumbo heb ik een carrière switch gemaakt en ben ik bij VDL / Nedcar gaan werken. In deze fabriek worden Mini Coopers en BMW X1’s geproduceerd. Hier deed ik productiewerk aan de lopende band, maar dat was niks voor mij. Bij dit bedrijf werkte nog een voormalige Slager waarmee ik goed contact had. Hij had nog wel ergens een ingang, mocht ik weer het Slagersvak in willen. Ik zag dat wel zitten en ben hier toen op ingegaan.

TERUG HET SLAGERSVAK IN

Zodoende ben ik in contact gekomen met Ron, de Manager bij Van der Zee in Hasselt. Daar ben ik via Flexspecialisten begonnen, eerst een half jaar alleen op de zaterdagen en vervolgens heb ik een fulltime aanstelling gekregen. Vervolgens heb ik de Inhouse Slagersopleiding gevolgd die Van der Zee en Flexspecialisten hadden opgezet. Onderdeel hiervan was de ‘educatieve lunch’. Iedere leerling nam dan een stuk vlees mee dat op de barbecue ging en hier moest je dan iets over toelichten. Dat was altijd heel gezellig!

Nadat ik de opleiding voltooid had, nam Van der Zee mij over van Flexspecialisten en kreeg ik een vast contract. In de Slagerij bij Van der Zee in Hasselt heb ik veel mogen leren en kunnen groeien in mijn functie.

Hanos

SPLINTERNIEUWE HANOS VESTIGING IN MAASTRICHT

In maart 2023 ben ik overgegaan naar de nieuwe HANOS vestiging in Maastricht, waar ik nu Assistent Afdelingsmanager ben bij de Van de Zee Slagerij. Het is erg tof om zo vanaf de start van een nieuwe vestiging betrokken te worden. Enkele weken voorbereiden tot de grote opening en toen konden écht starten. “De opening was zo’n succes dat er zelfs even kort een file stond bij de afslag op de A2!”

De nieuwe vestiging in Maastricht is gekomen ter vervanging van de HANOS in Valkenburg. Daarnaast hebben we er een hoop klanten bij gekregen vanuit Daily Fresh Food. Dit zorgde ervoor dat we moesten passen en meten om alles voor elkaar te krijgen. We startten hier ook met een volledig nieuw team dat nog ingewerkt moest worden. Je kan dus wel zeggen dat we voor wat uitdagingen stonden, maar we hebben het goed voor elkaar weten te boksen!

Tijdens de opstart krijgen we veel steun uit de Van der Zee organisatie, de Rayonmanager komt regelmatig langs en springt zelfs bij in de Slagerij als dit nodig is. Deze behulpzaamheid kenmerkt de organisatie wel, vind ik.

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Ik ben blij met de kans die ik hier gekregen heb en ik kan hier mijn management skills ontwikkelen. Daar liggen ook mijn uitdagingen, want uiteindelijk is het de bedoeling dat ik de Slagers ga aansturen. De andere Assistent Manager stuurt dan de Orderpickers en het personeel op de winkelvloer aan.

Mijn kracht ligt bij het klantcontact, we zijn hier in Maastricht gestart met een nieuwe vestiging. De klanten van Valkenburg komen nu hier inkopen doen. Aangezien ik voorheen niet in Valkenburg, maar Hasselt werkte, moest ik dus veel kennismaken met de klanten. Inmiddels loopt het allemaal goed en kan ik mijn netwerk hier ook uitbreiden. Veel klantcontact verloopt telefonisch. Daarom ben ik nu ook bij een aantal van onze klanten gaan eten in hun restaurant. Zo kennen ze ook het gezicht van degene waarmee ze contact hebben en deze persoonlijke touch wordt zeker gewaardeerd!

Van Slager tot Afdelingsmanager

AMBITIES EN DOORGROEIMOGELIJKHEDEN

Om mij verder te ontwikkelen wil ik een managementtraining gaan volgen. Zo krijg ik betere tools om mijn collega’s aan te sturen, dit is fijn voor mij en natuurlijk ook voor het team!

Mijn ambitie is om mij deze functie volledig eigen te maken en vervolgens door te groeien tot Afdelingsmanager. De functie van Afdelingsmanager Slagerij in Maastricht is me al aangeboden, maar ik wil me graag eerst in mijn huidige functie ontwikkelen voordat ik deze stap maak. Zeker gezien de omvang van deze vestiging, lijkt me dat beter. Dit wordt vanuit Van der Zee ook begrepen en gerespecteerd.

Inmiddels is mij de managementfunctie aangeboden bij Van der Zee in Hasselt, de vestiging waar ik als Slager begonnen ben. Deze vestiging is wat minder massaal dan deze in Maastricht. Zo kan ik op een wat rustiger tempo wennen aan de functie. De organisatie denkt met je mee en dat is erg fijn!

Doorgroeimogelijkheden Van der Zee