Beroep onder de loep: Financieel Administratief Medewerker

5 november 2019
Beroep onder de loep: Financieel Administratief Medewerker

Functietitels zijn er in alle soorten en maten. Maar wat houden die beroepen nou eigenlijk écht in? In de rubriek ‘Beroep onder de loep’ gaan we op zoek naar antwoorden. Daarbij zoomen we steeds in op een werkdag van een medewerker van Flexspecialisten. Dit keer: de werkdag van een Financieel Administratief Medewerker.

Wat doet een Financieel Administratief Medewerker precies?

Een Financieel Administratief Medewerker is eigenlijk de hele dag bezig met het administreren van geldzaken. Hij registreert, controleert en bewaakt alle financiële aspecten voor de medewerkers binnen onze organisatie: van de salarissen en de bonussen tot en met de vergoedingen en de vakantiedagen.


Is dat niet belachelijk saai?

Financiële administratie heeft helaas een wat stoffig imago. Maar het tegenovergestelde is waar: bij Flexspecialisten is het juist een heel levendige afdeling! Het team bestaat namelijk niet uit medewerkers die alleen maar voor hun computerschermen zitten, maar uit enthousiastelingen die veel met elkaar delen. En er is meer dan genoeg tijd en ruimte voor een lolletje!


Zo! En wordt er ook nog gewerkt?

Zeker weten, ontzettend hard zelfs. Geld is voor iedereen belangrijk en de afwikkeling ervan dus ook. Daarbij is de financiële administratie natuurlijk iets wat nooit stopt. En het werk wordt er niet minder op nu we voor zoveel grote opdrachtgevers in de Food en Logistiek werken.


Wat moet een financieel administratief medewerker goed kunnen?

Het is natuurlijk fijn als hij handig is met cijfertjes. Verder moet hij nauwkeurig zijn en volgens vaste procedures kunnen werken. Natuurlijk kan een Financieel Administratief Medewerker ook een keer een foutje maken, maar eigenlijk moet hij er alles aan doen om dat te voorkómen.


Wat voor types moeten nooit voor dit vak kiezen?

Het is geen functie voor onrustige of wilde types. Oog voor detail is heel belangrijk en veel taken lijken op elkaar. Dat moet je wel liggen. Toch is het een veel vlotter beroep dan het op het eerste oog lijkt. En vergeet niet: er zijn stiekem heel veel mensen die de bijnaam Pietje Precies als een compliment zien!


Ben jij enthousiast geworden door het verhaal van Rick en sta je te popelen om aan de slag te gaan? dan hebben wij voor jou een vacature die bij jou past! Lees  wat de vacature inhoudt en misschien ben jij onze nieuwe collega als financieel administratief medewerker. 


Direct solliciteren

 


Tags: Werkzoekenden Over Flexspecialisten

20.010 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu