Beroep onder de Loep: HR adviseur

2 april 2019
Beroep onder de Loep: HR adviseur

Functietitels zijn er in alle soorten en maten. Maar wat houden die beroepen nou eigenlijk écht in? In de rubriek ‘Beroep onder de loep’ gaan we op zoek naar antwoorden. Daarbij zoomen we steeds in op een werkdag van een medewerker van Flexspecialisten. Dit keer: de werkdag van een HR Adviseur. 

Wat doet een HR adviseur nou eigenlijk precies?

De afdeling HR (Human Resources) is verantwoordelijk voor alle zaken rondom het vaste personeel, denk hierbij aan in- door- en uitstroom, ontwikkeling, ziekteverzuim, verloning etc. Daarnaast adviseren de HR adviseurs de accountmanagers en intercedenten rondom cao en arbeid juridische vraagstukken. Het is een heel veelzijdige baan en omdat je vooral met mensen bezig bent kan je planning die je voor ogen hebt, zomaar veranderen.


Wat maakt iemand tot een goede HR adviseur?

Een goede HR collega beschikt over een groot inlevingsvermogen en vindt het belangrijk om de vertrouwensband met collega’s en medewerkers goed te houden. Discretie is in deze functie van groot belang! Gewoon even een praatje bij de koffiehoek, wat extra belangstelling bij ziek zijn, helpen bij vragen… die zorgen voor een prettige werksfeer zodat collega’s naar je toe komen als er problemen zijn.


Best pittig, als die extra aandacht geven en je werkzaamheden ook nog uitvoeren… hoe doe je dat?

Op de HR afdeling van Flexspecialisten zijn we met zijn drieën en ieder heeft zijn eigen expertise. We kletsen natuurlijk niet de hele dag over koetjes en kalfjes. Want er komt ook de nodige administratie bij kijken. Het voorbereiden van functioneringsgesprekken, het voeren van sollicitatie gesprekken, vacature teksten schrijven, contracten opmaken en het rapporteren aan het management team bevat ook een groot gedeelte van de week. Daarnaast zijn we natuurlijk zuinig op onze mensen en is het contact met arbodiensten en het ziekteverzuim ook een belangrijk punt op onze agenda.


Zoveel mensen, zoveel wensen…

Het HR vak is een echt ‘mensen-mens’ vak. Je missie is om mensen zo goed mogelijk te begeleiden bij het verloop van hun carrière. Dat begint bij het verwelkomen op hun eerste werkdag, wegwijs maken binnen het bedrijf en, omdat we allemaal mensen zijn, helpen als er eens iets tegen zit. Iedere dag zijn we in de weer om het talent van onze medewerkers goed in te zetten en waar nodig verder te ontwikkelen. Een mooi programma wat ons daar bij helpt is het DISC profiel. Door middel van een korte test geeft het resultaat ons een inzicht in het type mens met hun sterkten en zwakkere punten wat aangeeft of iemand geschikt is voor een bepaalde functie. Hebben we te maken met een ondernemend type, of geeft iemand juist de voorkeur aan een rustige werkplek?. Het zijn zaken die bepalen hoe mensen hun werkdag invullen en passen binnen de doelstellingen van het bedrijf.


DIRECT NAAR VACATURE>


Hebben wij jou enthousiast gemaakt voor het mooie vak van HR adviseur? Carlijn en Pascal willen jou graag als collega, dus bekijk de vacature  of bel ons ( 088 - 594 0111) als je vragen hebt, tot snel!


Accepteer alle cookies om een hosting aanvraag te kunnen doen. Klik hier om je voorkeuren te wijzigen.

Tags: Werkzoekenden Over Flexspecialisten

20.230 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu