Beroep onder de loep: HR Manager

16 september 2019
Beroep onder de loep: HR Manager

Functietitels zijn er in alle soorten en maten. Maar wat houden die beroepen nou eigenlijk écht in? In de rubriek ‘Beroep onder de loep’ gaan we op zoek naar antwoorden. Daarbij zoomen we steeds in op een werkdag van een medewerker van Flexspecialisten. Dit keer: de werkdag van Karin Kuipers, onze nieuwe HR-Manager.

Wat doet een HR-Manager precies?

“Als HR-Manager stuur ik een team aan dat verantwoordelijk is voor alle personeelszaken voor ons vaste personeel. Werven, selecteren, beoordelen, opleiden… noem maar op. Daarbij kijk ik vooral vooruit. Medewerkers die met plezier bij ons werken, ontwikkelen zich sneller en groeien mee met onze organisatie. En dat zorgt er weer voor dat we onze opdrachtgevers beter kunnen helpen.”


Dat klinkt als een interessante baan met veel afwisseling…

“Absoluut, geen werkdag is hetzelfde. MT-meetings, sollicitatiegesprekken, brainstorms met mijn HR-collega’s… mijn takenpakket is heel divers. Ook focus ik met mijn team voortdurend op de toekomst. Waar leggen we de focus? We hebben veel ambitie!

 

Genoeg te doen dus! Wat zijn de leukste en minder leuke aspecten van je werk?

“Als HR-Manager wil ik graag van toegevoegde waarde zijn voor onze medewerkers, managers en teams. En voor de organisatie en haar doelstellingen in het algemeen natuurlijk. Vooral de mix van operationele en strategische activiteiten daagt me uit. Minder leuk zijn de slechtnieuwsgesprekken. Maar dat zijn óók de momenten waarop je er voor iemand kunt zijn om daarna de weg omhoog weer te vinden.”

 

Wat maakt werken bij Flexspecialisten voor jou speciaal?

“Je voelt hier een enorme drive om de dingen die we doen nóg beter te doen. Als HR-Manager krijg ik daarbij alle ruimte en vrijheid om daar vanuit Human Resources aan bij te dragen. Dat spreekt me heel erg aan. Verder woon ik hier praktisch om de hoek. Daar heb ik de baan niet op uitgekozen, maar het is wel heel fijn dat ik elke dag op de fiets naar mijn werk kan.”


Tot slot: waarom ben je nu al onmisbaar?

“Flexspecialisten biedt alle ruimte voor ambitie en creativiteit, dat vind ik fijn. Bovendien kan ik de organisatie behoorlijk goed doorgronden. Daardoor kan ik meedenken over de ontwikkeling van ons bedrijf en bijdragen aan onze organisatiedoelen. Als HR-team hebben we veel ideeën over hoe we de ambities van onze organisatie waar kunnen blijven maken. We doen het al goed en dat moeten we vooral blijven doen.”


Tags: Werkzoekenden Over Flexspecialisten

13.866 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu