Beroep onder de loep: Manager Operations

25 juli 2019
Beroep onder de loep: Manager Operations

Functietitels zijn er in alle soorten en maten. Maar wat houden die beroepen nou eigenlijk écht in? In de rubriek ‘Beroep onder de loep’ gaan we op zoek naar antwoorden. Daarbij zoomen we steeds in op een werkdag van een medewerker van Flexspecialisten. Dit keer: de werkdag van Nancy van Sleuwen, onze nieuwe Manager Operations.

Een nieuw gezicht, maar ook weer niet. Hoe zit dat?

“Vijftien jaar geleden ben ik onder de vleugels van Tom en Erwin begonnen in de uitzendbranche. Hoewel ik daarna als operationeel manager bij twee andere uitzendorganisaties heb gewerkt, ben ik Flexspecialisten steeds blijven volgen. Dus toen een headhunter me een aantal maanden geleden de vacature voor Manager Operations voorschotelde, wekte dat mijn interesse…”


Waarom zag je een baan bij Flexspecialisten wel zitten?

“Het bedrijf is enorm gegroeid in vijftien jaar. Er staat een zeer professionele organisatie met veel talentvolle medewerkers en klanten van formaat. Om op alle vlakken te blijven presteren, waren Tom en Erwin op zoek naar iemand die de operatie kan aansturen en verbeteren. In die rol krijg je veel vrijheid en beslissingsbevoegdheid. Dat trok me enorm aan.”


Wat doet een Manager Operations precies?

“Mijn belangrijkste taak is het aansturen van onze operatie. Daarbij ben ik ervoor verantwoordelijk dat onze teams leveren wat onze opdrachtgevers van ons verwachten. Nu, maar ook in de toekomst. Als zij groeien en productiever worden, moeten wij daar namelijk moeiteloos in mee kunnen. En dat kan alleen maar als we vanuit een heel duidelijke en georganiseerde structuur werken.”


Wat maakt jou goed in jouw functie?

“Ik ben doelgericht, daadkrachtig en besluitvaardig. Dat zijn allemaal ‘harde’ eigenschappen, maar als Manager Operations moet je ook stevig in je schoenen staan. Dat wil overigens niet zeggen dat ik alleen maar een harde tante ben. Integendeel: als manager ben ik veel meer een coach dan een leidinggevende. Samen een teamprestatie leveren is het allermooiste wat er is. Als dat lukt, komen individuen bovendien vanzelf tot bloei.”


Tot slot: wat hoop je Flexspecialisten de komende jaren te brengen?

“Mijn netwerk in de logistieke sector kan van waarde zijn, maar ik wil vooral meer structuur aanbrengen in onze dienstverlening. Ook kunnen we een aantal processen efficiënter inrichten. De komende periode wil ik onze teams daartoe motiveren door ze mee te nemen in onze professionaliseringsslag. Een fikse uitdaging, maar mijn ervaring in de uitzendbranche gaat daar zeker bij helpen.”


Wilt u persoonlijk kennismaken met Nancy? Dat kan! Ze is te bereiken op +31 (0)6 12 12 04 33. Daar kunt u overigens ook terecht als u benieuwd bent wat we voor u of uw bedrijf kunnen betekenen.


Tags: Carriere Over Flexspecialisten

13.432 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu