Beroep onder de loep: Marketing- en communicatieverantwoordelijke

20 december 2019
Beroep onder de loep: Marketing- en communicatieverantwoordelijke

Functietitels zijn er in alle soorten en maten. Maar wat houden die beroepen nou eigenlijk écht in? In de rubriek ‘Beroep onder de loep’ gaan we op zoek naar antwoorden. Daarbij zoomen we steeds in op een werkdag van een medewerker van Flexspecialisten. Met deze keer: Tessa Spierings, marketing- en communicatieverantwoordelijke.

Als je maar één ding mag noemen, wat is dan je allerbelangrijkste taak?

“Poeh, daar vraag je me wat… Als marketing- en communicatieverantwoordelijke probeer ik er in ieder geval voor te zorgen dat er positief naar ons bedrijf wordt gekeken. Van buitenaf én van binnenuit. Ik streef in alles naar sterke verbindingen tussen onze organisatie en onze stakeholders.”


Dat was een gemene vraag, want je doet natuurlijk veel meer. Wat allemaal?

“Mijn werkzaamheden lopen enorm uiteen. Allereerst beheer ik onze website en onze social media-accounts. Dat kost best veel tijd, want ons digitale visitekaartje is tegenwoordig superbelangrijk. Vanuit Nederland stuur ik bovendien mijn marketingcollega’s en hun campagnes in Polen aan. Verder werk ik natuurlijk nauw samen met recruitment, bijvoorbeeld om vacatureteksten te schrijven en het succes ervan te analyseren. Ook verzorg ik alles voor ons eigen LOYALTY-programma: van alle logistieke aspecten tot en met de handgeschreven kaartjes. De tijd die dan nog overblijft, benut ik om na te denken over events voor relaties en nieuwe concepten. Genoeg te doen dus.”


Zeg dat wel! Welke kwaliteiten zijn onmisbaar voor iemand met jouw functie?

“Je moet creatief zijn en snel kunnen schakelen. Soms is er bijvoorbeeld heel snel een pakkende tekst of een oplossing nodig; dan moet je direct kunnen leveren. Daarnaast is het belangrijk dat je anderen kunt enthousiasmeren, zowel intern als extern. Omdat we hier werken met mensen met verschillende nationaliteiten, móet je bovendien altijd rekening houden met hun gewoontes en cultuur. Tot slot is het fijn als je ondernemend bent, maar tegelijkertijd is dat ook een valkuil. Als je te hard rent, loop je het risico dat je je team halverwege verliest.”


Waarom is dit de baan van je dromen?

“Omdat de functie heel veelzijdig is en me voortdurend uitdaagt. Tegenwoordig zijn er heel veel marketing- en communicatieopleidingen, maar toen ik in dit vak begon waren die er nog niet. Het gros van mijn kennis heb ik mezelf eigengemaakt. Daarnaast ben ik blij dat ik vanuit mijn rol alle ruimte en kansen krijg om mezelf te blijven ontwikkelen. Zo ben ik onlangs gestart met een Master Strategisch Management. Die opleiding helpt me om naast mijn operationele taken ook op strategisch niveau mee te denken.”


Tot slot: wat hoop je de komende jaren te bereiken?

“Ik wil Flexspecialisten nóg zichtbaarder maken. Daarvoor heb ik al verschillende ideeën bedacht, zoals een bedrijfsmagazine. Daarin kunnen we op een vaste manier in beeld brengen dat het hier fijn werken is. En verder… wie weet waar mijn masteropleiding toe leidt? Ik hoop anderen te verrassen met mijn visie op de toekomst, maar bovenal met veel plezier iedere dag een beetje beter te worden.”


Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu