Beroep onder de loep: Sales Consultant

2 december 2019
Beroep onder de loep: Sales Consultant

Functietitels zijn er in alle soorten en maten. Maar wat houden die beroepen nou eigenlijk écht in? In de rubriek ‘Beroep onder de loep’ gaan we op zoek naar antwoorden. Daarbij zoomen we steeds in op een werkdag van een medewerker van Flexspecialisten. Dit keer: de werkdag van een sales consultant.

Wat doet een sales consultant?

Een sales consultant werft nieuwe klanten. Maar het is net zo belangrijk dat hij ervoor zorgt dat bestaande relaties klant blíjven. Hij richt zich dus ook op het uitbouwen van relaties.


Is een sales consultant vooral een verkoper?

Zeker niet, het is meer dan dat. Een succesvolle sales consultant gelooft niet alleen heilig in zijn product of dienst, maar wil relaties daarnaast zo goed mogelijk helpen. Hij kan inspelen op de behoefte, voelt aan wat er nodig is en kan dat vertalen naar een passende deal. Relaties doen graag zaken met de sales consultant, omdat het een prettig persoon is. Hij is ondernemend, georganiseerd en heeft oprechte aandacht voor een klant.


Hoe ziet een dag van een sales consultant eruit?

Die is eigenlijk niet te voorspellen, want iedere dag is anders. Zo is een sales consultant zowel op kantoor als buiten actief. Hij bezoekt relaties, evalueert gemaakte afspraken, bekijkt of hij contracten kan verlengen en onderzoekt of de tarieven nog juist zijn. Dat doet hij allemaal met één doel: een intensievere samenwerking met zijn relaties.


Kansen signaleren en verzilveren dus.

Daarin blinkt een sales consultant zelfs uit. Hij gaat tot het uiterste om kansen te benutten en laat zich niet uit het veld slaan. Een ‘nee’ als antwoord voelt eerder als een stimulans om door te gaan dan als een afwijzing. Wel op de goede manier, natuurlijk. Want goed luisteren naar wat een klant of prospect wil, is ook een belangrijke eigenschap waarover een goede sales consultant beschikt.


Wat is het bijzondere aan de functie van sales consultant bij Flexspecialisten?

We hebben alles in eigen beheer: van recruitment in Polen, Roemenië en Nederland tot aan zaken als vervoer, huisvesting, planning, coördinatie en het contact met de flexkrachten. Daarbinnen zijn onze vier fundamenten een belangrijke kracht: garantie, toekomst, salaris en werk. Neem het ‘binden en boeien’: we streven voor onze flexwerkers naar urengarantie, stabiliteit en continuïteit bij onze relaties. Daardoor zijn onze sales consultants sterk gebonden aan onze relaties.


Tags: Carriere Over Flexspecialisten

26.681 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu