Een nóg beter beeld van de werkvloer - Inhouse Intercedent

3 september 2019
Een nóg beter beeld van de werkvloer - Inhouse Intercedent

Als Inhouse Intercedent zit Jeanine de Jong letterlijk ‘in huis’ bij onze opdrachtgever Meat Friends Noord in Beilen. Daar is ze onder andere het eerste aanspreekpunt voor onze flexwerkers. Om een nóg beter gevoel te krijgen bij hun werkzaamheden, besloot ze ‘undercover’ te gaan … In dit blog doet ze verslag van haar bijzondere ochtend op de vloer.

08.00 uur: de dag begint

“Zoals altijd begin ik de dag met een kop chocolademelk. Maar toch … vandaag is geen gewone dag. Ik ga namelijk een ochtend meedraaien op de werkvloer. Dat idee kwam van mezelf, want het leek me leerzaam om te beleven hoe het er in de productie aan toegaat. Bovendien kan die ervaring me helpen om een beter aanspreekpunt voor onze flexwerkers te zijn. Terwijl ik de witte werkkleding en een blauw haarnetje uit de kast pak, voel ik aan alles: dit wordt een speciale dag.”


09.00: de werkvloer op

“Het leuke is: niemand op de werkvloer weet van mijn plannetje. Natuurlijk kennen alle flexwerkers me goed, maar in eerste instantie herkennen ze me niet. Wat een spannend gevoel! Ik besluit aan de slag te gaan bij de specials. Op die afdeling vinden alle werkzaamheden en handelingen plaats die niet met een machine kunnen worden gedaan.”


“Terwijl ik begin met het verpakken van stukjes gemarineerde biefstuk ben ik nog steeds niet herkend. Dat verandert als een van de medewerkers naar me toe komt om aan te geven dat er door het vlees dat ik verpak geen witte naden mogen lopen. Natuurlijk moet hij hard lachen als hij ziet dat ik het ben. Maar vooralsnog is hij de enige …”


10.00 uur: onderlinge gesprekjes

“Na een tijdje krijgen steeds meer medewerkers me in de gaten. En allemaal vinden ze het leuk om me op deze manier op de werkvloer te zien. In onderlinge gesprekjes vertellen ze me over hun werkzaamheden en over de sfeer. Daarbij komen ze bovendien met goede tips om de processen te verbeteren. Tips die ik anders misschien nooit had gekregen! Om kwart voor elf is het tijd voor een korte pauze en ga ik lekker aan de koffie met de rest.”


Al enthousiast?  Direct naar de vacature>


11.00 uur: lijn drie

“Na de pauze loop ik met een aantal medewerkers naar de productielijn. Ik krijg een plekje toegewezen aan lijn drie, waar we met een klein team riblappen inpakken. Ik moet even wennen aan de routine en het tempo, maar na tien minuten maak ik deel uit van een geoliede machine! De tijd vliegt voorbij en voor ik het weet, zit mijn ochtend op de werkvloer erop.”


12.00 uur: veel waardering

“Enthousiast loop ik – weer lekker in mijn eigen kleren – het kantoor binnen, op weg naar mijn vaste werkplek. Daar vraagt mijn vaste collega Vinsent natuurlijk meteen naar mijn ervaringen. Terwijl ik hem daarover vertel, start ik mijn computer vast op. Door deze ‘alternatieve’ ochtend heb ik namelijk nog een hoop werk te doen!”


“Toch ben ik hartstikke blij dat ik het heb gedaan. De medewerkers op de werkvloer konden het heel erg waarderen dat ik een ochtend met ze meeliep. En voor mij was het heel leerzaam om te zien en voelen hoe het productiewerk eraan toegaat. Sterker nog: ik raad het al mijn collega’s aan!”


Wordt jij de nieuwe collega van Jeanine? Klik dan hier voor de openstaande vacature van Inhouse intercedent in Beilen.


Naar de vacature > 
Tags: Werkzoekenden Over Flexspecialisten

20.898 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu