Nieuwe slagersopleiding: ‘Unieke kans’

22 mei 2019
Nieuwe slagersopleiding: ‘Unieke kans’

We krijgen veel reacties op de slagersopleiding die we met Hanos / Van der Zee gaan starten. De meest gestelde vraag: ‘Waarom juist nu, terwijl we zien dat er steeds minder échte slagers zijn?’ Ons antwoord: ‘Daaróm juist!’ Er liggen namelijk grote kansen voor professionals die dit ambacht in de vingers hebben. Drie ervaringsdeskundigen over de nieuwe opleiding.

De kok: ‘Waardevolle aanvulling’

De opleiding is gericht op talenten die in de praktijk willen leren hoe je een mooi stuk vlees bewerkt. Een van hen is kok Stan Baron. Toen hij van de opleiding hoorde, schreef hij zich zonder aarzelen in.


“Dit is een waardevolle aanvulling op mijn kennis en ervaring. Als kok ken ik vlees natuurlijk vooral als eindproduct. Maar ik wil er veel meer van weten: van de herkomst en van de weg die het aflegt, van de wei naar het bord. Daar word ik als vakman rijker van, zeker omdat er steeds meer vraag is naar ambachtelijke producten van hoge kwaliteit.”


“En wat ook mooi meegenomen is”, zo vult hij aan, “het is een praktijkopleiding met prettige werktijden in een zeer goed aangeschreven bedrijf. Een unieke kans, als je het mij vraagt.”


De flexspecialist: ‘Opleiding met baangarantie’

Een van de mensen die aan de basis van de opleiding staan, is Henri Mels. Als slagersspecialist bij Flexspecialisten merkt hij dat de markt steeds vaker om echte ambachtsmensen vraagt. Maar die zijn er nauwelijks nog. De hoogste tijd voor een gerichte opleiding dus.


“Wat Stan zegt, klopt helemaal: er zijn weinig mensen met echt slagersbloed, om het zo maar te zeggen. Mensen die de snijtechnieken beheersen, die alles over de smaakbeleving weten en die begrijpen wat er komt kijken bij een kwalitatief hoogwaardig stuk vlees. Terwijl de markt daar wel om vraagt! We zien het als onze verantwoordelijkheid om daarop in te spelen. Niet alleen als specialist in deze markt, maar ook vanuit onze betrokkenheid bij het vak.”


De echte slager: ‘Prachtige ontwikkeling’

Albert Ensing, mede-initiator van de opleiding 'Snijvaardig Slager': "Bij Van der Zee zijn we op zoek naar jonge aanwas van mensen met passie voor food en dan met name voor vlees en vleesproducten. Zelf ben ik ooit 'per ongeluk' in het vak beland, maar snel gegrepen door de veelzijdigheid van dit prachtige vak en er nooit meer los van gekomen.

De opleiding zoals ik die toen heb genoten, mis ik in het aanbod van nu. Ik ben van mening dat Hanos Van der Zee in staat is je een opleiding te bieden zoals ik die zelf ooit heb ervaren en waar ik uiteindelijk nog steeds elke dag de vruchten van pluk!"

 

Wil jij een echt vak leren met een prachtige ambacht, neem dan contact op met Henri Mels via 088 594 0100. Of  mail h.mels@flexspecialisten.nl

 

Direct naar de opleiding>


Tags: Werkzoekenden Over Flexspecialisten

26.152 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu