Oss: logistieke hotspot van formaat

22 november 2016
Oss: logistieke hotspot van formaat

Logistiek is (naast Food) één van onze twee speerpunten. Hoe mooi is het daarom dat we in Oss gevestigd zijn? Oss staat in de meeste lijstjes van logistieke hotspots namelijk op plek 4. Dat is aangenaam ondernemen, ook voor ons!

Foto Thomas Segers


Enkele weken geleden namen we deel aan de Dag van de Logistiek. Deze werd georganiseerd door Logistiek Platform Oss. We spraken onder meer met projectmanager Rob Hermes. Hij gaf ons vijf redenen waarom de logistiek in Oss zo floreert.


1. Multimodaal knooppunt

“Efficiënte logistiek vraagt om goede verbindingen. In de Osse haven komen weg, water en spoor heel dicht bij elkaar. Daarmee is het een ‘multimodaal knooppunt’ zoals er maar weinig zijn in Nederland. Bovendien liggen we net buiten de drukte van Rotterdam: zeer gunstig.”


2. Een zeer actieve gemeente

“We prijzen ons gelukkig met een ondernemende gemeente. Logistiek is bovendien een van de speerpunten in het economisch beleid. Dat merk je bijvoorbeeld aan de manier waarop procedures rond vergunningen en bestemmingsplannen verlopen. Maar ook strategisch denken ze goed met het bedrijfsleven mee.”


“Door het hoge niveau van samenwerking

is hier een bijzondere logistieke dynamiek ontstaan”


3. Goede samenwerking

“Logistieke bedrijven en dienstverleners hebben hun handen ineen geslagen. We wisselen kennis uit, ontwikkelen nieuwe businessmodellen en zorgen ervoor dat we goed vertegenwoordigd zijn op de plekken die ertoe doen. Daardoor staan we sterk.”


4. Uitstekend arbeidsklimaat

“We werken nauw samen met de opleidingen, op alle niveaus. Dat doen we vooral door competentiegericht onderwijs te stimuleren. Het arbeidsklimaat is daarom ook voorbereid op de logistiek van de toekomst. Ontwikkelingen als robotisering en big data gaan ons niet verrassen.”


5. Samenwerking met andere regio’s

“Logistiek kent wat ons betreft geen grenzen. We werken daarom samen met andere logistieke regio’s, zoals Venlo en Tilburg. Want vergis je niet: in het buitenland zijn we samen niets meer dan ‘Rotterdam Oost’. Mooi dat Oss daar zo’n centrale rol in vervult!”


Niet gek dus dat Flexspecialisten en logistiek zo soepel samengaan!


Rob Hermes, Projectmanager Logistiek Platform Oss


Nieuwsgierig naar de Dag van de Logistiek 2016?

Bekijk de foto's op de Facebook-pagina van Logistiek Platform Oss >
13.359 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu