Sollicitatietip: Sollicitatiegesprek

17 april 2019
Sollicitatietip: Sollicitatiegesprek

Gesprek YES! Je bent door de cv en brief selectie gekomen en je mag op sollicitatiegesprek bij je potentiële werkgever. Uiteraard is dit spannend maar met de juiste voorbereiding kom je een heel eind!

Je kunt maar één keer een eerste indruk maken, dus zorg dat je goed voor de dag komt tijdens het sollicitatiegesprek. Ga vooraf op internet op zoek naar medewerkers die bij het bedrijf werken. Probeer er achter te komen wat de dresscode is op de werkplek en pas je hieraan aan. Is het een informele sfeer? Kom dan niet in je 3-delige pak.


Begroet je interviewers met een glimlach en geef ze een goede, stevige  hand. Prettig oogcontact is hierbij belangrijk. Wanneer je wordt opgehaald bij de receptie om naar de sollicitatie ruimte te gaan, is het goed een eenvoudig praatje te houden. Het eigenlijk verkopen van jezelf gebeurt hier namelijk al. Je laat vanaf het begin al een indruk achter bij je potentiële werkgever. Een positieve kijk op jou voordat het gesprek werkelijk begint, is perfect voor jouw kansen op de baan.


Het is de bedoeling dat je  jezelf kunt verkopen tijdens een sollicitatiegesprek dus bereid je goed voor met vragen dia aan jou gesteld kunnen worden. Bijvoorbeeld:

-          Wat zijn jouw sterke punten?

-          Wat zijn jouw ontwikkel punten? En waarom?

-          Wat motiveert jou?

-          Hoe zouden jouw vrienden je omschrijven?

Door zelf ook wat vragen te stellen tijdens het gesprek, toon je interesse in de vacature en het bedrijf en laat je zien dat je oprecht geïnteresseerd bent  en zin hebt in de nieuwe uitdaging.


Uiteraard geven we je ook graag nog wat tips om je zenuwen de baas te blijven


-          Zenuwachtig zijn voor een sollicitatie gesprek is heel normaal. Plan vooraf de route en denk na over welke kleding je aantrekt. Wat ga je over jezelf vertellen? Door deze voorbereiding verminder je je zenuwen.

-          Nemen de zenuwen tijdens het gesprek toch de overhand? Let dan op je ademhaling. Een simpel trucje om je hartslag rustiger te krijgen is inademen door je neus en uitademen door je mond. Je mag het ook gerust zeggen dat je zenuwachtig bent, zo weet de ander waardoor het ‘gewiebel met jee been’  komt en kan je op gang helpen als je bijvoorbeeld dicht klapt.

-          Bedenk dat een gezonde portie zenuwen je ook scherp houden, wel zo handig tijdens je sollicitatiegesprek!


Blijf ten alle tijde jezelf,  want er is er maar één  zoals jij!

Kijk snel eens op onze website voor leuke vacatures en pas bovenstaande tips toe.


Succes!


Tags: Werkzoekenden Carriere

17.958 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu